Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo nu a retrogradat, ci a decedat! 74 de ani șterși cu buretele

Ion Alexandru

Actualizat 30/05/2022 la 01:47 GMT+3

Dinamo s-a scufundat în mediocritate în ultimii ani și a murit într-o seară de 29 mai. Cu 15 figuranți (cine se simte lezat să treacă pe la teatru) pe teren și cu un antrenor care și-a terfelit mantia de salvator în noroiul alb-roșu în care echipa cu 18 titluri a dispărut.

Fanii lui Dinamo au plecat în lacrimi sore case după prima retrogradare din istorie și probabil ultima

Credit imagine: Eurosport

Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florea Dumitrache, Dudu Georgescu, Dorin Mateuț, Ionuț Lupescu, Ioan Andone, Florin Răducioiu și nu în ultimul rând Cătălin Hîldan au făcut glorie pentru o fostă echipă. Dinamo a fost decapitată de niște fotbaliști care nu ar fi avut loc nici să deschidă poarta stadionului în vremurile în care un trofeu pe sezon era tratat ca o obișnuință pentru fanii din Ștefan cel Mare. Cel mai urât stadion al Bucureștiului a fost mereu un magnet pentru afaceriștii de tip "rechin" care au sperat să-și spele imaginea prin finanțarea unei echipe cu milioane de fani. Începând cu Vasile Ianul și trecând prin Borcea, Badea, Turcu, Negoiță și terminând cu invizibilul Cortacero toți au muls echipa care a continuat să aibă o susținere fantastică din partea suporterilor. În ultimii 15 ani, Dinamo a căzut în gol și lipsa unor investitori adevărați care să dorească performanță a dus la decesul anunțat. Singurii care suferă cu adevărat sunt fanii. Zeci de mii de oameni au plătit în ultimii ani pentru incompetența lui Negoiță și vanitatea exacerbată a lui Badea, principalii gropari ai lui Dinamo. Nu a fost de ajuns! Dinamoviștii s-au înecat în lacrimi de durere pentru o retrogradare care înseamnă sfârșitul.
Citește și:
Cine crede că U Cluj a retrogradat Dinamo nu vede tot acest tabloul al neputinței pictat de oameni îmbătați de putere și avizi de bani. Frații Nunweiller au fost "Câinii roșii". Acum, Dinamo a rămas doar o amintire în cărțile de istorie a fotbalului.
picture

Fanii lui Dinamo, furioși după ce echipa a retrogradat în Liga a 2-a: "Rușine! Rușine!

Sursa: imagini amator

Dinamo va avea stadion fără pista și doar o echipă de atletism

Retrogradarea lui Dinamo înseamnă finalul unei epoci în fotbalul românesc. La doar câteva zile după ce rugile fanilor din ultimii 20 de ani au fost ascultate, iar bătrânul stadion Ștefan cel Mare a primit aprobarea de a fi înlocuit cu o arenă modernă, echipa de fotbal a murit. Stadionul fără pistă cerut cu insistență de fani va fi locul în care va juca echipa de liga a 4-a pe care o plămădește Nicolae Badea. El este permanent omul din umbră împroprietărit cu numele Dinamo, palmaresul creat cu sudoare de Dinu, Lucescu, Nunweiller sau Dănciulescu, stadionul și sigla de către un alt "fan" celebru al echipei Dinamo, fost prim ministru în vremea în care trofeele erau obligatorii pentru alb-roșii. Badea a fost mereu un păpușar iscusit pentru ceilalți acționari din Ștefan cel Mare, indiferent de numele lor. Singurul om care putea cu adevărat să salveze brandul Dinamo a preferat să-și închidă într-un sertar sigla pe care fostul "locotenent" Borcea și-o tatuase pe cravate.
Citește și:
Fotbalul profesionist a rămas doar o iluzie la Dinamo, iar echipa de atletism ar trebui să primească o pistă mai mare decât terenul de fotbal. Atât de râvnitul teren din zona rezidențială a Bucureștiului va rămâne în proprietatea Ministerului de Interne, dar noul stadion va avea nevoie de alte îndeletniciri pentru că fanii care au plâns în seara de 29 mai 2022 sunt convinși că echipa lor a murit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo