Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dinamo Rapid 1-1 | Verdictul medicilor, după ce Răuță a fost supus unor investigații la spital

Ion Alexandru

Actualizat 24/10/2021 la 11:20 GMT+3

Mijlocașul dinamovist Răuță s-a prăbușit pe gazon în minutul 36 al derby-ului din Ștefan cel Mare și a fost transportat de urgență la spital.

Dinamo - Rapid 1-1 | Răduță a fost transportat cu ambulanța la spital

Credit imagine: Eurosport

Prima repriză a meciului dintre Dinamo și Rapid s-a încheiat fără goluri, deși ambele formații și-au creat ocazii. A fost marcată însă de un moment de panică. Alexandru Răuță s-a așezat pe gazon și a solicitat îngrijiri medicale, având probleme cu respirația. Ambulanța a intrat imediat pe teren, iar medicii l-au întors pe o parte pe mijlocașul lui Dinamo. După câteva minute, dinamovistul a fost urcat în ambulanță cu o mască de oxigen. Fotbalistului i s-a făcut un test Covid-19 rapid, care a ieşit negativ, iar în timpul reprizei secunde a fost transportat la spital pentru investigaţii suplimentare.
Mircea Rednic era, la final meciului, extrem de preocupat de starea lui Răuță, acesta mărturisind că imaginile cu mijlocașul întins pe jos l-au făcut să se gândească la alte tragedii din fotbalul românesc. Rednic a făcut apoi o dezvăluire îngrijorătoare: spune că a aflat că Răuță simțea de două zile o durere în zona pieptului, dar că a insistat să joace.
„Eu am pățit-o și cu Vrăbioru, am fost în teren, apoi cu Ekeng. Chiar am băgat o rugăciune repede. Nu l-a lovit nimeni și acum mi se spune că el, de două zile, simte o durere în piept. El n-a spus, e un tip extraordinar, profesionist, se pregătește, bagă capul în contră. S-a văzut, în momentul când Răuță și Espinosa au ieșit, noi am pierdut lupta la mijloc”, a declarat Rednic la finalul partidei.

Rapid - Dinamo 1-1 | Verdictul medicilor în cazul lui Răduță

Conform informațiilor PROTV, Doctorii nu au descoperit nimic suspect, iar analizele efectuate de specialiștii cardiologi s-au dovedit a fi bune pentru fotbalistul formației lui Mircea Rednic.
Săptămâna viitoare, Răuță va mai efectua analize suplimentare și, potrivit surselor medicale, se pare doar că mijlocașul ar fi fost răcit, iar efortul din ultima săptămână l-ar fi afectat pe parcursul partidei. Momentul care i-a speriat pe dinamoviști s-a petrecut în minutul 36, la o fază care nu anunța nimic. Jocul a fost întrerupt după un fault asupra lui Radu, însă cel care i-a speriat pe toți a fost Răuță. Jucătorul a căzut la pământ după ce a realizat că nu mai poate juca și a cerut rapid intervenția medicilor. Din imagini se vedea cum fotbalistul avea respirația accelerată, iar pe teren a pătruns și ambulanța, care l-a preluat pe targă și l-a scos în afara terenului de joc.
Derby-ul Rapid - Dinamo s-a terminat 1-1. Torje și Carnat au marcat 2 goluri extraordinare!
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo