Budescu poate face o nouă afacere foarte bună în următoarele zile. Despărțirea pe bani mulți de FCSB l-a lăsat din nou liber de contract, iar negocierile pentru un nou contract îi pot aduce o sumă chiar mai mare decât cele 150 de mii de euro încasate pentru 4 luni în Berceni. Prosport scrie că Budescu este deja în contact cu Dan Petrescu și Șumudică. Fostul său antrenor de la Astra, alături de care a luat titlul în Liga 1, este în cputare de soluții pentru evitarea retrogradării în Turcia, cu Malatyaspor și Budescu ar fi o soluție excelentă. Faptul că mijlocașul care va împlini 33 de ani în februarie vine liber de contract îi convinge de minune lui Șumudică. Antrenorul român le-a promis bașkanilor de la Malatyaspor că nu va cheltui foarte mult și va aduce fotbaliștii potriviți pentru menținerea în Superliga turcă.
Citește și:
Romanian Liga I
CFR, prima din Liga 1 care debutează în sezonul 2022/23 al cupelor europene! Programul românilor
IERI LA 09:21

Budescu, între Turcia și CFR Cluj

Deși este la o echipă mică, Șumudică are un buget mai mare decît Dan Petrescu pentru transferuri în această iarnă. CFR Cluj este într-o situație financiară complicată, iar președintele Balaj a avertizat că echipa campioană va cheltui mai puțin în perioada următoare. Salariul pe care și-l dorește Budescu, 20 de mii de euro pe lună, ar intra cu greu în Top 5 salarii de la CFR Cluj, dar bugetul nu mai permite încă o investiție de acest gen. Dan Petrescu trebuie să reconstruiască lotul și să câștige titlul în Liga 1 cu bani mai puțini decât are Șumudică pentru a salva Malatya de la retrogradare.
Singurul avantaj pe care îl are Petrescu la o negociere cu Budescu este refacerea cuplului cu Denis Alibec. Cei doi au relație specială, dar randamentul lui Alibec la Cluj este la ani lumină de ce arătat în perioada când juca alături de Budescu la Astra sau FCSB.
https://i.eurosport.com/2019/12/20/2740170.jpg
O altă problemă este implicarea în joc. Dan Petrescu își dorește 11 jucători care să muncească pentru ambele faze. Cu Budescu și Alibec pe teren, CFR Cluj ar fi dezechilibrată pe fază defensivă.
La Malatyaspor, Șumudică ar construi jocul pentru a-l scoate în evidență pe Budescu și echipa din Turcia ar putea fi mai periculoasă cu un mijlocaș de talia românului.
CFR Cluj a încheiat 2021 cu un avans de 10 puncte față de FCSB și nu mai puțin de 20 de puncte peste ocupanta locului 3, surprinzătoarea Voluntari. În prima etapă din 2022 avem un meci care poate valora foarte mult în econimia titlului. Peste 20 de zile se joacă pe Arena Națională FCSB - CFR Cluj.
https://i.eurosport.com/2021/12/31/3278755.jpg
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
25/05/2022 LA 05:50
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39