FCSB își încarcă bateriile în această pauză internațională, iar azi a susținut și un meci amical cu Astra Giurgiu, câștigat cu 2-0. Partida a avut loc la baza de pregătire de la Berceni și a marcat revenirea lui Florin Tănase cu un gol.
Așteptat să revină în noiembrie, mijlocașul s-a recuperat mai devreme și va însemna un plus evident pentru antrenorul Edi Iordănescu în perioada următoare. Al doilea gol al echipei a fost realizat de Răzvan Oaidă.

Edi Iordănescu a integrat un om cheie la FCSB: "Este un jucător exponențial pentru noi"

Romanian Liga I
Papură, interimar, după demisia lui Rădoi, dar şefii Craiovei pregătesc aducerea unui nume "greu"
IERI LA 05:55
Edi Iordănescu a declarat că a folosit acest test pentru a oferi minute de joc elevilor săi care nu sunt implicați la echipele naționale.
"A fost un joc intens, am venit după o săptămână încărcată și mi-am dorit ca să luăm un test de verificare, să dăm minute băieților, să ne păstrăm tonusul. M-a interesat cum s-au angrenat, m-a interesat să aveam o atitudine corectă, m-a interesat și rezultatul pentru că sunt antrenorul care pune preț pe asta și în meciurile amicale, pentru că doar așa consider că putem construi o mentalitate solidă", a declarat antrenorul pentru FCSB TV.
Apoi, Edi Iordănescu a vorbit despre reverirea golgheterului din sezonul trecut, Florin Tănase: "Am câștigat, nu am luat gol, am ieșit sănătoși și este îmbucurător. Florin Tănase și-a dorit foarte mult să revină. El a intrat după o perioadă de pauză și știu ce greu este când stai atât de departe de gazon. El s-a antrenat foarte bine de când a intrat cu echipa, i-am dat minute și mi-am dorit să își recâștige și el plăcerea de a juca, tonusul.
L-am văzut foarte implicat, foarte responsabil și faptul că a și marcat și a deschis scorul este foarte bine pentru el, pentru moralul lui și pentru echipă. Este căpitanul echipei, este un jucător exponențial pentru noi și am încredere necondiționată în el că ne va ajuta foarte mult".

În câteva zile revine și Octavian Popescu

Antrenorul FCSB s-a arătat încântat de faptul că echipa începe să recupereze jucătorii accidentați. "Sperăm că de săptămâna viitoare să îl reintegrăm încet-încet și pe Tavi Popescu. Florinel rămâne cu problema mai veche, care este de durată, dar mie îmi este dor de el, băieților le este dor de el. La Șerban mai durează, iar la Panțîru, din păcate, momentul e mai de durată", a mai spus Iordănescu pentru sursa citată.
Revenirea lui Florin Tănase are o importanță deosebită pentru FCSB, în contextul în care el s-a tranformat în liderul incontestabil al echipei. Sezonul trecut a reușit 19 goluri și 4 pase decisive în 26 de meciuri de campionat (sezonul regulat), pentru ca în actuala stagiune să înceapă la fel de promițător: 3 reușite și 2 assisturi în 7 partide.
Echipa lui FCSB, în amicalul cu Astra, scor 2-0:
Straton - Val. Creţu, Haruţ, I. Cristea, Ov. Popescu - Oaidă, D. Olaru, Fl. Tănase - Val. Gheorghe, Dumiter, M. Tănasă.
În repriza a doua au mai intrat: Andrei Miron, Paulo Vinicius şi Ştefan Moraru.
Pentru FCSB urmează partida cu Mioveni, de pe teren propriu, din etapa a 12-a. Confruntarea va avea loc la Buzău.
Romanian Liga I
Cârţu a luat foc când a auzit ce a zis Rădoi despre el: "Bă, băiatule, nu vii tu să îmi spui asta"
IERI LA 05:37
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33