Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Enes Sali, dorit de Besiktas! Cât solicită Hagi pentru puștiul de 15 ani

Romeo Ene

Publicat 10/02/2022 la 18:51 GMT+2

Enes Sali este dorit de campioana Turciei, Besiktas, după ce a atras atenția în acest sezon, debutând la 15 ani la Farul Constanța.

Gică Hagi, îmbrățișându-l pe Enes Sali după primul său gol în Liga 1

Credit imagine: facebook

Conform GSP, Besiktas i-a oferit Farului 500.000 de euro, însă Gheorghe Hagi nu accepta o ofertă sub un milion de euro.
Mai mult decât atât, "Regele" își dorește să păstreze în continuare procente pentru jucătorul de 15 ani.
Enes Sali este un jucător cu origini turcești. El a debutat la Farul în meciul cu Sepsi, din toamnă, dar și în echipa națională, la partida cu Liechtenstein, din preliminariile Campionatului Mondial.
Hagi l-a descoperit pe Sali, iar acesta își dorește să păstreze un procent în vederea unui transfer viitor al jucătorului, de la Besiktas la o altă formație. Turcii sunt încântați de calitățile arătate de fotbalist, care poate deveni un jucător important în naționala României în următorii ani.
CITEȘTE ȘI:

Besiktas, ofertă pentru Sali

În cazul în care cele două formații vor ajunge la o înțelegere, Sali va evolua din vară pentru Besiktas, în condițiile în care perioada de mercato s-a terminat.
Enes Sali este puștiul care i-a atras atenția lui Gheorghe Hagi și care poate asigura viitorul fotbalului românesc. În vârstă de doar 15 ani, Sali poate reprezenta în viitor jucătorul cheie din lotul României, așa cum se întâmplă în echipa U16 a tricolorilor. Sali a debutat în echipa Farului în meciul cu Sepsi, iar Gheorghe Hagi a avut cuvinte de laudă pentru el..
"O să-l cunoaşteţi, eu îl ştiu bine, veţi auzi multe lucruri frumoase despre el! Îl las să vorbească în teren, e foarte talentat, rar găseşti ca el. Trebuie să fie serios. Am cuvântul părintelui său că va fi, trebuie să am grijă de el", a declarat Gheorghe Hagi după victoria cu Sepsi.
Enes Sali a intrat luni în top 10 cei mai tineri debutanți din istoria Ligii 1, pe locul 8, la vârsta de 15 ani, 5 luni, 17 zile. Sali l-a înlocuit în minutul 81 pe Alexi Pitu, în meciul cu Sepsi, câștigat cu 1-0 de dobrogeni. Puștiul este cel mai tânăr jucător din istoria dobrogenilor, depășindu-l astfel pe fiul "Regelui", Ianis Hagi, care a debutat la 16 ani și o lună.
Născut în Canada, la Toronto, Enes Sali a jucat la echipa la Woodbridge Strikers, un club canadian de fotbal semi-profesionist cu sediul în Ontario. El a evoluat acolo până la vârsta de 11 ani, când la un turneu internațional, acesta a fost remarcat de Barcelona. Scouterii catalanilor nu au stat pe gânduri, iar Sali a ajuns într-un final la La Masia, dar după un an petrecut acolo, Barcelona a întâmpinat problem cu FIFA și nu a mai putut continua să formeze tinerele talente recrutate.
În acel moment, tatăl lui Enes Sali a decis să-și aducă băiatul în România după o discuție purtată cu Gheorghe Hagi, care a fost de-a dreptul vrăjit când l-a urmărit jucând pe puștiul de 15 ani.Sali, însoțit în România doar de tatăl său, familia lui rămânând în Canada, a debutat la naționala U16 în martie contra Serbiei. A fost cel mai bun jucător de pe teren.
15 ani, 6 luni și 21 de zile a avut Enes Sali când a marcat primul său gol în Liga 1. La începutul sezonului, mijlocașul valora doar 50 de mii de euro, acum el este cotat de Transfermarkt la 400 de mii de euro. Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Sali este pe locul 1 între fotbaliștii care sunt născuți în anul 2006. Următorul jucător valorează doar 100.000 de euro.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo