Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Arlauskis, reacție tranșantă privind litigiul cu CFR: "Am câștigat! Aștept să fiu plătit"

Nicu Savin

Actualizat 20/04/2022 la 19:09 GMT+3

Giedrius Arlauskis a oferit, în exclusivitate pentru Eurosport.ro, prima reacție privind datoria pe care CFR Cluj o are către el. Portarul lituanian a cofirmat că are de luat bani de la campioana României și așteaptă să fie plătit.

Giedrius Arlauskis va părăsi campioana României

Credit imagine: Getty Images

Problemele financiare de la CFR Cluj sunt o certitudine, în presa autohtonă apărând mai multe informații despre datoriile acumulate la campioana României. Situația ardelenilor este foarte complicată din acest punct de vedere și există riscul de a nu primi licența pentru Liga 1 sau cupele europene din cauza unei datorii către Giedrius Arlauskis, goalkeeperul de care s-au despărțit în septembrie 2021.
Conform playsport, lituanianul are de încasat peste 400.000 de € de la fosta sa echipă. Arlauskis a confirmat că a depus un memoriu la FIFA pe care l-a câștigat, astfel că așteaptă să fie plătit. Portarul nu a dorit însă să indice suma exactă, dar cert e că CFR trebuie să-i achite urgent banii pentru a nu avea probleme la licențiere.
"Nu știu ce a apărut în presă, nu am văzut, dar e adevărat că există o datorie, atât pot să spun. Am câștigat litigiul, există o datorie și aștept să-mi plătească banii. Asta pot să confirm, nu vreau să intru în mai multe detalii. Nu pot să spun suma, nu vă băgați în buzunarul meu. Nu știu până la ce dată trebuie să primesc banii, avocații mei se ocupă de asta. Ce știu este că am câștigat, trebuie să mă plătească și aștept să mă plătească, restul sunt povești", a spus Arlauskis în exclusivitate pentru Eurosport.ro.
Întrebat dacă ar fi dispus să accepte o amânare a datoriei pentru ca CFR să nu aibă probleme de licențiere, Arlauskis a punctat că nu a fost contactat de nimeni de la gruparea din Gruia în acest sens: "Nu cunosc regulamentele. Ce pot să zic e că CFR are o datorie destul de veche, de anul trecut. Dacă CFR primește sau nu licența nu am de unde să știu. Până acum nu m-a contactat nimeni de la CFR".
Arlauskis este o legendă a celor de la CFR Cluj, câștigând 4 titluri în Liga 1 și două Supercupe ale României în tricoul acestei echipe. Goalkeeperul lituanian a jucat la gruparea din Gruia între 2017 și 2020, după care a plecat în Arabia Saudită la Al Shabab, revenind în Ardeal în martie 2021. În septembrie anul trecut, contractul său a fost reziliat de conducerea clubului.
Citește și:

CFR CLUJ, LA UN PAS DE INSOLVENȚĂ

CFR Cluj va fi obligată să regândească întreaga strategie, dacă va rata titlul, fiind aproape imposibil să își mai permită să îi țină pe Dan Petrescu și pe fotbaliștii importanți din lot.
Asta pentru că datoriile strânse sunt uriașe, iar ratarea campionatului ar însemna și un eșec în Europa. Cu titlul acontat, clujenii ar putea spera la grupele Europa League, ceea ce s-ar traduce în sume importante venite de la UEFA.
În schimb, locul 2 în campionat face aproape imposibilă accederea în Europa League, chiar și traseul spre grupele Conference League fiind unul anevoios.
Ca atare, marea miză e reprezentată de grupele UEL și, dacă acest obiectiv e ratat, singura variantă pentru club e insolvența. Conform GSP, campioana României a strâns în ultimii ani datorii uriașe, cifrate la 26,2 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo