Petrolul a revenit în Liga 1 după o pauză de 6 ani. Ploieștenii au obținut matematic promovarea după victoria cu 2-0 contra Concordiei Chiajna. Ambele goluri ale "găzarilor" au fost marcate de Mario Bratu, un tânăr de numai 19 ani, produs 100% al clubului din Ploiești.
Mijlocașul a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Eurosport.ro că acest sezon a fost extrem de dificil, dar că jucătorii nu s-au gândit niciun moment la probleme financiare, ci s-au concentrat pe obiectiv, deoarece o nouă ratare a promovării ar fi fost extrem de greu de digerat după încercările eșuate din ultimii ani. Mario Bratu a anunțat că tocmai și-a prelungit contractul cu Petrolul și este convins că probleme financiare vor fi depășite odată cu revenirea în Liga 1.
"Sezonul acesta a fost unul dificil, deoarece eram conștient că este al 4 lea an în care încercam promovarea, eu fiind de fiecare datăîn vestiarul echipei și nu mai concepeam să ratez înca un an acest obiectiv. Întradevar sunt unele probleme la club dar niciodată nu ne-am gândit la partea financiară deoarece suntem constienți că odată cu promovarea și banii vor veni. Unele momente mai delicate au fost în perioada sărbătorilor, dar și atunci s-au găsit unele resurse. Eu cred că problemele se vor rezolva și sperăm la un loc în play-off în sezonul viitor.
Romanian Liga I
CFR bagă echipa a 2-a în duelul cu FCSB, din ultima etapă! Cristi Balaj a explicat decizia
ACUM 4 ORE
Eu mi-am prelungit contractul și voi fi jucătorul Petrolului înca 4 sezoane, asta dacă nu va veni o ofertă convenabilă pentru mine și implicit pentru club.", a spus Mario Bratu.
Citește și:

Mario Bratu visează să joace la un Campionat Mondial cu naționala României

Mario Bratu i-a indicat pe Gheorghe Hagi și Lionel Messi drept idolii săi. Cu excepția Petrolului, tânărul simpatizează cu Liverpool. Mijlocașul a debutat deja la naționala U20 condusă de Bogdan Lobonț, dar aspirațiile sale sunt mult mai mari, dorind să îmbrace tricoul primei reprezentative cât mai curând posibil și să facă echipă cu Dennis Man, un jucător pe care îl apreciază. Marile sale vise sunt să joace în Champions League și să să reprezinte România la un Campionat Mondial.
"Sper să mă dezvolt cât mai repede ca fotbalist și să pot ajunge la naționala mare. Mi-ar plăcea să schimb niște pase cu Dennis Man. Visul meu e să joc în Champions League și la un Campionat Mondial cu echipa națională", a mărturisit Mario Bratu.
Nae Constantin este printre principalii artizani ai promovării Petrolului. Tânărul tehnician a fost descris de Bratu ca un antrenor foarte calm: "Nae Constantin este un antrenor foarte bun și principala sa calitate este calmul cu care explică tactica echipei".
Pe lângă cele două goluri care au decis promovarea matematică a Petrolului, Mario Bratu a mai înscris de alte 3 ori și a oferit și 5 pase decisive în cele 25 de meciuri jucate în acest sezon de Liga a 2-a. Conform site-ului de specialitate transfermarkt.com, cota de piață a lui Mario Bratu este de 175.000 de €, dar cu siguranță aceasta va crește în viitorul apropiat dacă tânărul va repeta evoluțiile din liga secundă și pe prima scenă.
Romanian Liga I
Dusan Uhrin Jr a prefațat meciul tur dintre Dinamo și U Cluj, în barajul pentru Liga 1
ACUM 7 ORE
Romanian Liga I
Farul Constanța, meci amical cu trupele NATO. Cum s-a terminat partida
ACUM 8 ORE