Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB a terminat 0-0 cu Sepsi și a ajuns la 10 puncte distanță de CFR Cluj. Târnovanu, MVP-ul jocului

Andrei Nicolae

Actualizat 19/12/2021 la 22:27 GMT+2

Sepsi a dominat această partidă și a avut multe ocazii de a înscrie, dar portarul Ștefan Târnovanu a închis poarta echipei FCSB.

Florin Tănase Bogdan Mitrea FCSB - Sepsi

Credit imagine: Getty Images

FCSB a avut la Sf. Gheorghe o provocare destul de mare. În primul rând, CFR Cluj câștigase mai devreme cu FC Argeș (scor 1-0) și luase un avans de 11 puncte în fruntea Ligii 1. Apoi, avea în față una dintre cele mai în formă echipe din campionat, Sepsi, care venea după 7 meciuri la rând fără înfrângere, dintre care patru au fost câștigate.
Iar formația lui Cristiano Bergodi a abordat și această partidă cu mult curaj, nu a ținut cont că FCSB avea 21 puncte în plus la startul în tâlnirii. A propus un joc de construcție, a stat mai mult în terenul advers, a încercat să țină trupa lui Anton Petrea cât mai departe de propria poartă.

FCSB, salvată de la o înfrângere de portarul Ștefan Târnovanu

Într-o atmosferă superbă, dar o temperatură foarte rece, a rezultat o partidă cu un ritm bun, peste media obișnuită a jocurilor din Liga 1. În prima repriză, cel mai bun om a fost Ștefan Târnovanu, tânărul portar al FCSB, care a avut o intervenție salvatoare în fața atacantului gazdelor, Achahbar (min. 29). El a oferit multă siguranță și la alte acțiuni de atac ale echipei Sepsi.
Oaspeții au stat mai mult la "cutie" și au fost mai periculoși la fazele fixe, Miron și Florin Tănase având cele mai bune ocazii ale echipei. Tot în prima parte, Sepsi a cerut și o lovitură de la 11 metri. Cele două formații au terminat însă fără goluri după 45 de minute.
Ziua săracă în fotbal în Liga 1 (primele două jocuri au avut câte un gol: Academica – Chindia 0-1, CFR Cluj – FC Argeș 1-0) s-a păstrat și după pauză. Ambii antrenorii au mutat în ofensivă. Primul a făcut-o Petrea, care a început partea secundă cu Keșeru în atac. După câteva minute, Berrgodi l-a trimis la rândul lui pe Luckassen. Imaginea jocului per-ansambu nu s-a schimbat. Sepsi a continuat să fie ceva mai prezentă în jumătatea FCSB, în timp ce oaspeții au fost mai periculoși tot la faze fixe.
Ștefan Târnovanu a avut o altă intervenție magică în minutul 64, care a ieșit foarte bine în întâmpinarea lui Eder Gonzalez, scăpat de sub marcaj. Jocul s-a încins și mai mult în clipele imediat următoare, după ce Bergodi a fost eliminat. Antrenorul lui Sepsi a cerut încă un penalty în urma unui duel fizic între Radunovic și Luckassen. Nu a trecut mult timp și a evnit și o primă ocazie imensă pentru FCSB. Oaidă a luat fața unui adversar la o lovitură de colț și a trimit mingea în transversală.
Finalul a aparținut formației din Sf. Gheorghe, cu toate că FCSB a terminat partida cu Budescu, Keșeru și Tănase în teren. Ștefan Târnovanu s-a transformat în omul meciului, după ce a avut alte două intervenții foarte grele la șuturile lui Golofca și Achahbar. Până la urmă s-a terminat 0-0, un rezultat care a nemulțumit ambele echipe. Sepsi pentru că a avut multe ocazii de gol și nu a înscris, FCSB pentru că s-a îndepărtat la 10 puncte de liderul CFR Cluj.
Sepsi – FCSB 0-0 (0-0)
Sepsi: Niczuly; Aganovic (Dumitrescu 86), Ninaj, Mitrea, Ispas; Bărbuț (Ashkovski 78), Eder Gonzales, N. Păun, M. Ștefănescu (Golofca 78); Damașcan (Luckassen 60), Achahbar
FCSB: Târnovanu; V. Crețu, Miron, Cristea, Radunovic; Olaru, Ad. Șut (Ov. Popescu 62), Fl. Tănase; Cordea (Budescu 86), Dumiter (Keșeru 46), V. Gheorghe (Oaidă 46)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo