Într-un meci fără miză pentru ierarhia finală a clasamentului, CFR Cluj a trimis la Buzău, pentru disputa cu FCSB, o echipă de rezerve și de debutanți. Nici antrenorul Dan Petrescu nu a făcut deplasarea, rolul de antrenor principal revenindu-i ”secundului” Costin Curelea.
Toni Petre, în schimb, a trimis cea mai bună echipă în teren. Și bucureștenii au dominat jocul, cum era de așteptat. Octavian Popescu a deschis scorul în minutul 30 la Buzău, printr-un șut violent, sub bară.
Replica CFR-ului a venit imediat. Hoban a șutat la poartă, dar mingea deviată a lovit exact încheietura barelor. Petrila, pe fază, a reluat în gol, dar a fost semnalizat în ofsaid.
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
IERI LA 05:10
Oaidă a lovit și el bara din 6 metri, după o centrare perfectă a lui Radunovic. Bălgrădean a scăpat încă o dată. În finalul primei reprize, Ciprian Deac a centrat perfect și bulgarul Kristian Dimitrov, fundașul central cu 14 selecții în naționala țării sale, a marcat cu capul, la debutul în tricoul CFR-ului.

Omul meciului: Adrian Șut

Darius Olaru a prins și el un șut foarte bun de la 25 de metri, respins în față de Bălgrădean, imediat după reluarea meciului. CFR nu a mai scăpat însă fără gol la faza din minutul 64.
Adrian Șut a marcat printr-o execuție formidabilă de la 27-28 de metri. Mingea s-a dus cuminte în dreapta lui Bălgrădean.
Același Șut a reușit dubla în minutul 88. A trimis cu capul o boltă peste portarul CFR-ului la mingea excelent centrată de Ianis Stoica.
FCSB s-a impus cu 3-1 și s-a apropiat la un punct în spatele clujenilor. Numai că ardelenii au trecut primii linia de finiș și au sărbătorit al 8-lea titlu, al cincilea consecutiv.
”O victorie amară, este doar pentru moralul nostru. Suntem foarte dezamăgiți că ne-am încurcat etapa trecută. Nu contează că am jucat cu rezervele CFR-ului, contează să fim profesioniști și să jucăm cel mai bun fotbal. Am pierdut titlul la începutul sezonului când am făcut mai mulți pași greșiți, dar și cu Voluntariul. Nu trebuia să se întâmple asta”, a declarat eroul serii de la Buzău, Adrian Șut.
Octavian Popescu a spus și el că nu se poate pentru a 10-a reușită a sezonului. ”Am luat trei puncte deageaba, nu ne ajută cu nimic. Am câștigat pentru suporteri și să le mulțumim că sunt alături de noi. Dacă nu erau greșeli de arbitraj, puteam câștiga titlul”, a declarat jucătorul FCSB.
Romanian Liga I
FC Barcelona "își încoardă mușchii"! Laporta, gata să ofere 200 de milioane de € pentru 3 achiziții
IERI LA 11:31
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
01/07/2022 LA 15:07