Diferența la vârf în Liga 1 dintre CFR Cluj și FCSB a rămas de 7 puncte după prima etapă din play-off. Formația pregătită de Anton Petrea a răspuns cu o victorie contra echipei Farul, după de ardelenii au depășit FC Voluntari în weekend cu scorul de 3-1.
Echipa lui Gheorghe Hagi a câștigat recent meciul direct din sezonul regular cu 2-0 și a fost greu de "doborât" și cu această ocazie. Pe Arena Națională a fost un meci intens, iar FCSB a așteptat aproape 70 de minute pentru a deschide scorul. Până atunci, ambele echipe au avut oportunități să puncteze.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
IERI LA 13:02
Farul putea da lovitura chiar în debutul jocului, dar Malcom Edjouma l-a blocat pe Jefte dintr-o situație clară de gol. Ulterior, FCSB a pus stăpânire pe joc și a ajuns uneori destul de ușor în situații favorabile, dar Octavian Popescu, Mamut și Florin Tănase au irosit ocaziile. Pe final de repriză, Farul a fost din nou periculoasă prin Jefte, dar fără rezultat pe tabela de marcaj. A fost o primă repriză frumoasă, în care s-au tras 11 șuturi pe spațiul porții.

FCSB a câștigat cu golurile lui Edjouma și Octavian Popescu

La pauză, gazdele au mutat cu Coman și V. Gheorghe. Primul a zguduit transversala în minutul 49, cu o bombă de la 25 de minute. În minutul imediat următor s-a petrecut și cea mai controversată fază. Târnovanu l-a pus la pământ pe Moldoveanu în careu, dar arbitrul nu a văzut penalty.
Primul gol al întâlniri a venit în minutul 67. Octavian Popescu a tras la poartă, Aioani a respins în față, iar Edjouma, care a urmărit mingea, a introdus-o în poartă. Jocul s-a "rupt" în minutul 78, când Dussaut a văzut două galbene în aceeași fază, spre amuzamentul ironic al lui Hagi. Farul a riscat totul pe cartea atacului în inferioritate, dar FCSB a prins-o pe contraatac în minutul 85, când Octavian Popescu a majorat avantajul.
Așadar, FCSB s-a impus cu 2-0, și-a luat revanșa pentru înfrângerea de la finalul lunii februarie și păstrează speranțe că o poate ajunge din urmă pe CFR Cluj.
FCSB – Farul 2-0 (0-0)
Târnovanu; Crețu, Cristea, Miron, Radunovic; Olaru, Edjouma (Șut 76), Tănase; Cordea (V. Gheorghe 46), Mamut (Coman 46), Oct. Popescu (Oaidă 86).
Aioani; Boboc, Larie, Mladen, De Nooijer; Grameni (Purece 67), Artean, Radaslavescu (Sîrbu 84); Moldoveanu (A. Petre 67), Jefte (Sali 84), Ciobanu (Dussaut 46).
Romanian Liga I
Răspunsul celor de la TAS după ce CSA Steaua a cerut suspendarea barajului de promovare în Liga 1
20/05/2022 LA 10:49
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39