FCSB e pe buza prăpastiei din punct de vedere financiar. Se prefigurează un nou sezon fără cupe europene și, având în vedere amatorismul de la club, despre titlu nici nu poate fi vorba.
În acest context, se dorește vânzarea celor mai buni jucători, primul pe listă fiind Florin Tănase, care are o ofertă concretă din China.
FCSB suferă în ofensivă, dar oficialii i-au găsit deja înlocuitor golgheterului din ultimele două sezoane. Astfel, potrivit Gazetei Sporturilor, conducerea vicecampioanei a făcut o ofertă concretă pentru mijlocașul ofensiv de la FC Argeș, Alexandru Ișfan.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu și-a ales favoritul din Superligă. El este fotbalistul care l-a fermecat
ACUM 7 ORE
Roș-albaștrii pun la bătiae 500.000 de euro pentru mijlocașul de 22 de ani, o sumă uriașă pentru nivelul campionatului intern. Oficialii piteșteni mizează însă că vicecampioana va avea un buget considerabil după plecarea lui Tănase, astfel că a cerut dublul sumei. Asta și pentru că jucătorul e deținut în coproprietate cu Mioveni, care ar primi jumătate din sumă.
Diferența dintre cerere și ofertă e foarte mare în acest moment, iar suma solicitată de FC Argeș nu se justifică în cifrele fotbalistului. Acesta a jucat 29 de meciuri pentru piteșteni anul trecut, reușind doar 3 goluri și un assist. FCSB are însă talentul să cumpere la suprapreț jucători tineri, în speranța că aceștia vor "exploda", astfel că nu e exclus ca, în cazul în care Tănase pleacă, să se ajungă la un acord pentru Ișfan.
Produs al Academiei lui Dani Coman, Ișfan a evoluat până acum în cariera de seniori pentru Mioveni și FC Argeș. El a prins și o selecție la naționala U21 a României.
În contextul în care FCSB va primi cele 3 milioane de euro pentru Tănase - aferente clauzei de reziliere -, cu siguranță că lotul va fi întărit. Pentru că, la cum arată în prezent, e greu de crezut că se va prinde un loc pe podiumul Ligii 1.
Chiar dacă nu are cifrele de partea lui, Ișfan are două atuuri importante: e foarte tânăr (22 de ani) și e un fotbalist polivalent, putând evolua pe orice poziție, de la mijloc în sus.

FCSB îl vinde pe Tănase: ofert din China

Florin Tănase a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din Liga 1 în ultimii ani, dar, din diverse motive, acesta nu a reușit să facă pasul într-un campionat mai puternic.
După meciul din prima etapă a sezonului 2022/23 din SuperLigă, în care FCSB a remizat cu Universitatea Cluj, scor 1-1, căpitanul roș-albaștrilor ar fi intrat într-un conflict cu cei din conducerea clubului, care l-au criticat pentru declarațiile pe care le-a făcut la finalul partidei.
Șefii vicecampioanei României l-ar fi pus pe Tănase pe lista de transferuri și ar fi început deja negocierile pentru el. Clubul care este aproape de a-i obține semnătura fotbalistului de 27 de ani este Shanghai Port, ocupanta locului 7 în campionatul din China. Pentru a-l transfera pe Florin Tănase, chinezii trebuie să îi achite clauza de reziliere, în valoare de 3 milioane de euro. Fotbalistul celor de la FCSB ar fi început deja formalitățile pentru obținerea unei vize de intrare în China.
Dacă va ajunge la Shanghai Port, Tănase ar urma să fie coleg, printre altele, cu brazilianul Oscar, fostul jucător al lui Chelsea, care a ajuns în Asia în 2017, în schimbul a 60 de milioane de euro.
În această vară, golgheterul celor de la FCSB a ajuns și pe lista de transferuri a noii campioane a Turciei. Șefii lui Trabzonspor și-ar fi dorit să facă mai multe mutări importante în această vară pentru ca lotul lui Abdullah Avci să fie pregătit pentru meciurile de calificare în următorul sezon de Champions League. De asemenea, pentru Tănase a fost interes și din Ungaria, dar, ca și în cazul turcilor, ungurii nu au vrut să plătească acea clauză de reziliere, considerând-o prea mare pentru nivelul unui fotbalist dintr-un campionat obscur.
Romanian Liga I
Rapid, buget de 5 milioane € pentru transferuri! Giuleștenii visează la doi jucători de la FCSB
11/08/2022 LA 06:51
Romanian Liga I
Dan Petrescu, primul antrenor nevoit să respecte noul regulament FRF, după suspendarea cu Chindia
10/08/2022 LA 15:48