Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB - Rapid 3-1 | Gazdele s-au impus pe final în ultimul derby al anului din Liga 1

Alex Masgras

Actualizat 15/12/2021 la 22:55 GMT+2

FCSB și Rapid au oferit un meci extrem de palpitant în ultimul derby din Liga 1 programat în acest an. Gazdele s-au impus în cele din urmă cu 3-1, golurile victoriei fiind marcate în prelungirile partidei.

FCSB, Ianis Stoica

Credit imagine: facebook

Ultimul derby al Ligii 1 din 2021 a început într-o atmosferă indenciară, fanii celor două echipe făcând show în tribunele de pe Arena Națională. Gazdele au început mai bine și după o presiune constantă la poarta giuleștenilor, Tănase a deschis scorul în minutul 14, trimițând în poartă o minge respinsă în față de Moldovan după un șut foarte puternic al lui Olaru.
Oaspeții au ieșit la joc și Belu-Iordache putea egala în minutul 32, dar a ajuns târziu la o centrare a lui Marzouk și a trimis în plasa laterală. Când se părea că echipa lui Petrea va intra în avantaj la vestiare, Rapid a beneficiat de un penalty după o imprudență a lui Radunovic asupra lui Săpunaru. Faza a fost una foarte grea pentru Kovacs, iar "roș-albaștrii" au protestat vehement, dar reluările au demonstrat că arbitrul a avut acoperire regulamentară, fundașul Rapidului fiind tras de tricou de adversar.
Săpunaru nu a ținut cont de regula nescrisă, conform căreia jucătorul faultat nu trebuie să execute lovitura de pedeapsă, și și-a asumat responsabilitatea, transformând cu siguranță și restabilint echilibrul pe tabelă.

FCSB - Rapid 3-1 | Gazdele au câștigat dramatic derby-ul de pe Arena Naíonală

Încă din startul părții secunde a devenit clar că Rapid este mulțumită și cu un punct, formația lui Mihai Iosif mulțumindu-se să se apere atent și să încerce să dea lovitura pe contra-atac. FCSB a avut mai mult controlul, dar luciditatea le-a lipsit "roș-albaștrilor" și timpul se scurgea în favoarea adverdsarilor.
În minutul 76, oaspeții au rămas în 10. Junior Morais a avut o intrare întârziată asupra lui Valentin Crețu în preajma careului și a văzut al 2-lea cartonaș galben. Finalul a reprezentat un adevărat asalt la poarta Rapidului, dar lipsa de idei în ultimii 20 de metri a caracterizat în continuare jocul FCSB-ului, care nu și-a creat mari ocazii de a marca.
Izbânda a venit însă în prelungiri, când Săunaru a făcut penalty, iar Tănase a transformat impecabil. S-a terminat în cele din urmă 3-1, Ianis Stoica trecându-și și el numele pe lista marcatorilor la ultima fază a meciului.
În urma acestui rezultat FCSB rămâne pe locul secund în Liga 1, la 5 puncte de CFR Cluj, care va juca mâine, în deplasare cu Farul. De partea cealaltă, Rapid ocupă în continuare o poziție de play-off. Giuleștenii sunt acum pe locul 5 și vor coborî maxim o poziție, dacă Farul o ca învinge pe CFR Cluj.
În ultima etapă care se va desfășura în acest an, FCSB va juca în deplasare cu Sepsi Sf.Gheorghe, în timp ce Rapid va primi vizita celor de la FC Botoșani.

FCSB - Rapid 1-0 LIVE-TEXT

min.90+3: Gol FCSB! Tănase marchează golul vitoriei după un penalty făcut de Săpunaru.
min.76: Rapid rămâne în 10. Junior Morais a văzut al 2-lea cartonaș galben după un fault asupra lui Valentin Crețu.
min.45+6: Gol Rapid! Săpunaru a restabilit egalitatea în prelungirile primei reprize, transformând cu siguranță un penalty scos tot de el, în urma unei faze fixe.
min.14: Gol FCSB! Florin Tănase deschide scorul pentru gazde! Olaru a șutat puternic de la marginea careului, Moldovan a intervenit extraordinar, dar Tănase a fost atent și a îndeplinit o simplă formalitate.
UPDATE / Tensiunea este uriașă înaintea derby-ului de pe Arena Națională. În cadrul controalelor de rutină efectuate în jurul stadionului, Jandarmeria a descoperit într-o mașinp a fanilor giuleșteni mai multe obiecte interzise, printre care și un pistol.
"În jurul orei 18:20, pe timpul controlului autovehiculelor intrate în arena sportivă, într-un autoturism au fost găsite un pistol de tip airsoft, mai multe materiale pirotehnice şi un spray iritant-lacrimogen. În cauză, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor şi au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliţiei Capitalei", a fost anunţul Jandarmeriei Bucureşti.

FCSB - Rapid | Echipele de start

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Budescu, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Miron, Haruț, Fl. Coman, I. Stoica, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Oaidă, Keșeru
RAPID: Moldovan - Belu, Săpunaru, Dandea, Morais - Crepulja, Al. Albu - Sefer, A. Ilie, Stahl - Marzouk
REZERVE: Drăghia, Ad. Bălan, Goge, Pănoiu, C. Popescu, Florica, Ignat, Despa, Stănici
Știrea inițială
Runda cu numărul 20 din Liga 1 ne oferă ultimul derby al anului 2021. În această seară, pe Arena Națională, FCSB va încerca să își ia revanșa în fața Rapidului, după ce echipa lui Mihai Iosif s-a impus cu 1-0 în partida din tur, în urma autogolului marcat de Vinicius.
FCSB vrea să continue forma bună prin care trece. Echipa lui Toni Petrea are patru victorii consecutive și nu vrea ca diferența de puncte până la CFR Cluj, liderul campionatului, să se mărească. Clujenii au opt puncte avans în acest moment și urmează să joace mâine seară la Ovidiu, cu Farul.
De cealaltă parte, Rapidul are nevoie de cele trei puncte pentru a fi mai aproape de obținerea unui loc în playoff. În cazul unei victorii în această seară, Rapidul o va depăși pe Universitatea Craiova, ocupanta locului patru și o va egala pe FC Voluntari, echipă ce se află pe locul trei în acest moment.
După o serie de 3 partide fără victorie, Rapidul s-a impus etapa trecută pe Arena Națională în fața celor de la FC Argeș, iar cele trei puncte obținute în weekend cântăresc foarte mult în ceea ce privește moralul dinaintea partidei.
În această seară, Istvan Kovacs va arbitra partida la care se așteaptă un număr ridicat de fani. Potrivit FCSB-ului, echipa gazdă din această seară, se așteaptă ca în tribunele Arenei Naționale să fie peste 20,000 de fani. În prezent, accesul spectatorilor la evenimentele sportive este permis în limita a 50% din capacitatea stadionului.

Toni Petrea vrea puncte, nu spectacol, în derby-ul cu Rapid

Cu gândul la distanța din clasament dintre FCSB și CFR Cluj, Toni Petrea se gândește în primul rând la rezultate. Înaintea derby-ului din această seară, Toni Petrea a declarat că prioritatea echipei sale sunt cele trei puncte, chiar dacă toată lumea se așteaptă și la spectacol:
"Este un joc important între două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc, pe care putem să îl considerăm un derby. Cu siguranţă atmosfera va fi una plăcută pe stadion pentru că vom avea parte şi de sprijinul suporterilor. Rapid vine cu un moral bun după rezultatul din ultima etapă, este o echipă cu pretenţii la play-off şi cred că mâine va încerca să ne pună probleme. La un asemenea joc nu cred că mai poţi să motivezi echipa cu rezultatul nefavorabil din tur.
Pur şi simplu noi avem obiectivele noastre şi trebuie să câştigăm fiecare joc, aceasta este motivaţia cea mai mare. Rapid a demonstrat că deşi este nou-promovată poate face faţă Ligii I şi se bate cu şanse reale la play-off. Eu consider că este un derby. Mie îmi vine în minte un meci disputat în 2012 sau 2013, când am câştigat cu un gol înscris de Bourceanu în minutul 90.
Mi-aş dori să ne putem bucura mâine după meci la fel cum ne-am bucurat atunci. Toată lumea îşi doreşte fotbal, îşi doreşte spectacol, la fel şi eu, însă în momentul de faţă mult mai important este să câştigăm pentru că avem o diferenţă de puncte de recuperat faţă de primul loc. Nu am discutat cu suporterii, dar eu sper că fiind echipa gazdă să avem cât mai mulţi fani în tribune. Pe mine mă interesează să vină, să susţină echipa şi să îi încurajeze pe jucători", a declarat Toni Petrea.

Mihai Iosif nu se poate baza pe mai mulți jucători pentru derby-ul cu FCSB

De cealaltă parte, Mihai Iosif, tehnicianul giuleștenilor a declarat că este îngrijorat înaintea partidei cu FCSB din această seară din cauza accidentărilor. Pentru meciul de pe Arena Națională, Mihai Iosif nu se poate baza pe Dragoș Grigore, Alex Ioniță, Cătălin Hlistei, Nicolae Carnat și Saideddine Alami.
"Este un derby de tradiţie al fotbalului românesc pe care îl tratăm cu maximă seriozitate şi sperăm să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor. Pentru noi este însă cel mai greu moment de la începutul campionatului. Nu din cauza faptului că jucăm cu FCSB, ci din cauza faptului că avem o mulţime de jucători accidentaţi.
Sunt foarte mulţi... nu vrem să căutăm alibiuri sau scuze, veţi vedea şi mâine că vom avea foarte mulţi juniori... dar cu siguranţă cei care vor intra pe teren vor da totul pentru culorile clubului. Nu s-a refăcut niciun jucător dintre cei accidentaţi şi nu se va întâmpla asta pentru o perioadă destul de lungă", a declarat tehnicianul giuleștenilor.
Program Premier League etapa 17
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo