Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FCSB, undă verde pentru transferul lui Dan Nistor. De ce îl vrea Dică neapărat pe mijlocaș

Cristian Mihală

Publicat 27/07/2022 la 13:23 GMT+3

Dan Nistor este primul jucător care va veni sub comanda noului antrenor, Nicolae Dică. Conducerea FCSB l-a mandatat pe Mihai Pintilii, nașul mijlocașului central, să îl convingă să accepte oferta.

Dan Nistor

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
FCSB a făcut cel mai important transfer al verii, reușind să îl vândă pe Florin Tănase pentru suma de 3 milioane de euro. Vicecampioana trebuie să îi găsească înlocuitor atacantului, dar cu banii obținuți pe el pot acoperi și alte posturi.
Varianta cea mai la îndemână este Dan Nistor, un mijlocaș central care și în trecut a fost pe lista FCSB. Închizătorul a fost recent exclus din planurile lui Laszlo Balint la Craiova și, deși e dorit și de CS Mioveni, e mai aproape de vicecampioană. Conducerea roș-albaștrilor l-a desemnat pe Pintilii, antrenorul secund, să mijlocească mutarea, știind că între acesta și Nistor e o relație foarte apropiată (pe lângă faptul că sunt prieteni, au și o legătură de rudenie, naș-fin).
Nistor va aduce multă greutate la mijlocul terenului, urmând ca interii pe care Dică îi va folosi în sistemul 4-3-3 să aibă mai multă libertate și să susțină mai mult atacul. Experiența lui Nistor e extrem de importantă, el fiind văzut de Dică drept un cap limpede la mijloc, care să organizeze jocul.

David Miculescu și Alexandru Ișfan, posibile ținte pentru FCSB

Miculescu este dorit la vicecampioana încă din sezonul trecut, atunci când a impresionat pentru UTA, reușind să marcheze de 8 ori. În ultima partidă, cea cu Petrolul, el a reușit două goluri cu șuturi din afara careului și a confirmat încă o dată de ce este atât de curtat. Tânărul atacant este cotat la 1,2 milioane de euro, iar clauza de reziliere cu clubul arădean se ridică la 1,7 milioane. FCSB pare dispusă să pună la bătaie "doar" jumătate de milion de euro și un procent dintr-un viitor transfer în străinătate.
Negocierile cu Alexandru Ișfan par să fi început deja. Jucătorul de 22 de ani de la FC Argeș este cotat la 600 de mii de euro și ar fi o concurență importantă pentru mijlocul terenului.
Un alt jucător în cărți pentru o sosire la FCSB este Pavol Safranko, fost la Sepsi, un atacant central care poate rezolva marea problemă a echipei lui Dică. În prezent el joacă la Mamelodi Sundowns FC, în Africa de Sud, și e tentat de o nouă aventură în Europa, la un club ca FCSB. În perioada petrecută anterior în Liga 1, vârful slovac de 186 cm a marcat 17 goluri și a reușit 10 pase decisive pentru formația din Sfântu Gheorghe.

Darius Olaru, un alt jucător care poate să o părăsească pe FCSB

FCSB poate să aibă parte de o adevărată infuzie financiară în această vară. Un alt transfer care se poate realiza este cel al lui Darius Olaru. Suma care se vehiculează și care ar fi acceptată de oficialii bucureșteni pentru mijlocaș este de 6 milioane de euro. Asta ar însemna enrom, având în vedere evoluțiile nefericite ale lui Olaru din acest sezon.
O altă sursă de venit poate veni din Conference League. O calificare în grupele acestei competiții ar aduce aproape 3 milioane de euro, iar orice victorie din grupe ar fi recompensată cu 500 de mii de euro.
Astfel, vicecampiona ar putea ajunge la 12 milioane de euro încasați în următoarea perioadă, o sumă imensă pentru ceea ce înseamnă fotbalul românesc.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo