Telenovela plecării lui Dan Petrescu de la CFR s-a încheiat. Ieri trebuia să aibă loc întrevederea decisivă pentru a se găsi o formulă de despărțire, dar "Bursuscul" a lipsit de la ea, invocând o răceală.
Între timp, Neluțu Varga, un patron extrem de temperamental, a trecut peste supărarea pricinuită de antrenor și l-a reconfirmat în funcție. Cel puțin până în iarnă, "SuperDan" ar trebui să aibă postul garantat, evident, dacă nu cumva rezultatele dezamăgitoare ale echipei vor continua.
Petrescu - care nu are COVID, cum s-a temut - va fi prezent de joi la antrenamentele echipei și va încerca să detensioneze atmosfera din vestiar, în această pauză internațională, prilejuită de partidele naționalelor.
Romanian Liga I
Dan Petrescu vrea o federație după modelul unguresc! Strategia care ar ridica naționala României
ACUM 15 ORE

Unde se produsese ruptura Dan Petrescu - CFR

Disensiunile din ultimele zile aveau la bază caracterul extrem de dificil al antrenorului. Acesta a fost extrem de "obraznic" când cei din conducere au făcut o ședință de analiză a performanțelor, minimizând aportul tuturor din club.
Încă după disputa cu Sivasspor a "sunat" alarma la CFR. Fanii i-au cerut demisia lui Petrescu, dar se părea că e vorba doar despre o nemulțumire punctuală a suporterilor, venită în contextul jocului foarte slab prestat de echipă. În fapt, oficialii îi pregăteau deja debarcarea, lucru pe care Cristi Balaj, președintele clubului, l-a admis încă de vineri. Ulterior, lucrurile au devenit clare, după ce Neluțu Varga s-a lansat într-un atac fără precedent la adresa propriului antrenor.
Petrescu s-a prevalat de clauza de reziliere și a avut câștig de cauză, conducerea nefiind dispusă să îi acorde despăgubirile în valoare de 400.000 de euro. În plus, Neluțu Varga s-a calmat vizavi de comportamentul tehnicianului. Ruptura fusese o discuție purtată de conducerea ardelenilor cu Dan Petrescu. Acesta a fost băgat într-o ședință, înainte de meciul cu Sivasspor, transmițându-i-se că e nevoie ca lucrurile să se recalibreze la Cluj. Intenția nu era de a-l schimba, ci de a se căuta variante ca echipa să reintre pe făgașul normal. Calificarea în Europa League fusese ratată, în campionat lucrurile arătau tot mai rău, iar investițiile făcute - s-au adus 12 jucători, aproape toți la dorința specială a lui Dan Petrescu - nu își arătau relevanța.
Extrem de supărat că e tras la răspundere și probabil deranjat că această ședință a fost gândită înaintea unui meci important, cu Sivasspor, posibil decisiv pentru soarata europeană, Dan Petrescu a fost extrem de ofensiv în declarații. Potrivit informațiilor Eurosport, "Bursucul" și-a pierdut la un moment dat cumpătul și i-a transmis patronului că nu se pricepe la fotbal și că fără el pe banca tehnică nu ar fi câștgiat nimic la Cluj. Foarte orgolios, Neluțu Varga nu a suportat un astfel de discurs din partea tehnicianului, chiar dacă mai mult ca sigur că e conștient de influența avută de Petrescu în rezultatele ultimilor ani. În consecință, patronul a tras linie și a promis că îl va debarca pe antrenor, dar acum a revenit la sentimente mai bune. Cel puțin pentru moment, postul lui Dan Petrescu nu mai e în pericol.
Romanian Liga I
FCSB și CFR Cluj, doar în deplasare în Cupa României! Programul granzilor în grupele competiției
ACUM 16 ORE
Romanian Liga I
Dan Petrescu a răbufnit după transferul lui Păun! "Eu nu am fost de acord cu plecările lor"
ACUM 17 ORE