Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Gardoș, gest superb pentru refugiații din Ucraina! Anunțul fostului internațional

Nicu Savin

Publicat 28/02/2022 la 23:15 GMT+2

Florin Gardoș se numără printre personalitățile importante din sportul românesc care au decis să sară în ajutorul refugiaților din Ucraina. Fostul internațional a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că oferă 4 camere de hotel pentru orice ucrainean care nu are unde să locuiască în această perioadă critică.

gardos

Credit imagine: Eurosport

Drama războiului din Ucraina dă naștere unor povești cu adevărat impresioante. Una dintre ele este mobilizarea exemplară a voluntarilor români pentru ajutorarea refugiaților care fug din calea războiului. De la pachete cu alimente sau îmbrăcăminte și până la oferirea de locuri de cazare, românii de pretutindeni încearcă să le fie de folos vecinilor greu încercați în această perioadă.
Lumea sportului din țara noastră nu face excepție, iar Florin Gardoș a dat un exemplu de atitudine, anunțând că pune la dispoziție 4 camere dintr-un hotel din Satu Mare, orașul său natal, pentru refugiații ucrainieni.
Citește și:

FRF le-a oferit sprijin fotbaliștilor străini de la Dinamo Kiev și Șahtior

Duminică seară, prin vama Albița, mai mulți jucători străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk au intrat în România, alături de familiile lor. Sosirea acestora în țara noastră a fost posibilă prin colaborarea celor de la FRF cu Federația de Fotbal din Ucraina și cea din Republica Moldova.
La sosirea în România, jucătorii refugiați au fost întâmpinați de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a vorbit despre situația din Ucraina, exprimându-și sprijinul față de fotbalul ucrainean.
"Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări", a declarat Răzvan Burleanu.
Astăzi, 28 februarie, o parte dintre ei au plecat către țările natale, iar ceilalți urmează să o facă în cel mai scurt timp posibil, în funcție de ce legături de zbor vor avea. Înainte ca primul grup să plece spre aeroport, jucătorii celor două forțe din Ucraina au fost vizitați la Mogoșoaia de Mircea Lucescu, care cu siguranță i-a îmbărbătat după momentele cumplite pe care le-au trăit în ultimele zile.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo