Drama războiului din Ucraina dă naștere unor povești cu adevărat impresioante. Una dintre ele este mobilizarea exemplară a voluntarilor români pentru ajutorarea refugiaților care fug din calea războiului. De la pachete cu alimente sau îmbrăcăminte și până la oferirea de locuri de cazare, românii de pretutindeni încearcă să le fie de folos vecinilor greu încercați în această perioadă.
Lumea sportului din țara noastră nu face excepție, iar Florin Gardoș a dat un exemplu de atitudine, anunțând că pune la dispoziție 4 camere dintr-un hotel din Satu Mare, orașul său natal, pentru refugiații ucrainieni.
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
ACUM 6 ORE
Citește și:

FRF le-a oferit sprijin fotbaliștilor străini de la Dinamo Kiev și Șahtior

Duminică seară, prin vama Albița, mai mulți jucători străini de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk au intrat în România, alături de familiile lor. Sosirea acestora în țara noastră a fost posibilă prin colaborarea celor de la FRF cu Federația de Fotbal din Ucraina și cea din Republica Moldova.
La sosirea în România, jucătorii refugiați au fost întâmpinați de președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a vorbit despre situația din Ucraina, exprimându-și sprijinul față de fotbalul ucrainean.
"Acestea sunt momentele când solidaritatea, întrajutorarea sunt valori ale fotbalului care trec de dimensiunile sportive și intră în cele ale umanitarismului. Este modul în care noi, FRF, ne exprimăm sprijinul față de victimele acestui război sângeros din Ucraina. Vom continua să ajutăm fotbalul ucrainean să treacă peste încercări", a declarat Răzvan Burleanu.
Astăzi, 28 februarie, o parte dintre ei au plecat către țările natale, iar ceilalți urmează să o facă în cel mai scurt timp posibil, în funcție de ce legături de zbor vor avea. Înainte ca primul grup să plece spre aeroport, jucătorii celor două forțe din Ucraina au fost vizitați la Mogoșoaia de Mircea Lucescu, care cu siguranță i-a îmbărbătat după momentele cumplite pe care le-au trăit în ultimele zile.
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
IERI LA 20:43
Romanian Liga I
Jucătorii lui Dinamo nu scapă de furia suporterilor! Ce decizie au luat aceștia
IERI LA 16:27