Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FRF și-a propus să schimbe formatul Cupei României cu ajutorul unei companii din Olanda

Andrei Nicolae

Publicat 03/11/2021 la 20:20 GMT+2

Federația Română de Fotbal, prin vocea președintelui Răzvan Burleanu, susține că își dorește o competiție care să aducă mai mulţi spectatori pe stadioane, pentru a creşte audienţele TV şi implicit veniturile din sponsorizări.

Mâine (10 iunie), de la ora 11:00, vor avea loc tragerile la sorți pentru stabilirea semifinalelor din Cupa României

Credit imagine: Eurosport

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv, că în perioada următoare vor avea loc consultări pentru schimbarea formatului competiţional al Cupei României.
"În Comitetul Executiv de astăzi am luat decizia de a consulta toţi actorii din fotbalul românesc pentru o structură optimizată a Cupei României. Asta pentru a aduce mai mulţi spectatori pe stadioane, pentru a creşte audienţele TV şi implicit veniturile din sponsorizări. Noua structură va ţine cont şi de modificările pe care le vedem la nivel european", a declarat șeful fotbalului românesc.

FRF a luat legătura cu o companie olandeză pentru a găsi formatul ideal

Burleanu a explicat că pentru găsirea celui mai bun format competiţional pentru Cupa României a fost contactată compania olandeză Hypercube, cea care a oferit şi sistemul folosit în prezent în Liga I.
"Compania cu care vom lucra este Hypercube, aceeaşi care a lucrat la formatul competiţional din Liga I de azi. În luna februarie vă vom prezenta concluziile acestei cercetări, pentru că dorim ca noul sistem să fie implementat din vară în Cupa României (n.r. - vara anului 2022)", a precizat Burleanu.
Compania olandeză Hypercube a contribuit la modelarea sistemelor competiţionale ale Ligii Campionilor şi Europa League, EURO 2016, precum şi ale campionatelor din Olanda, Belgia, Portugalia, Norvegia, Danemarca, Austria şi Elveţia.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo