Gaz Metan Mediaș are mari probleme financiare, iar acest lucru afectează echipa și în plan sportiv. Aflați pe locul 14 în Liga 1, medieșenii au primit o lovitură cruntă din partea LPF, fiind sacționați cu pierderea a două puncte. Astfel, formația antrenată de Ilie Poenaru are acum 22 de puncte, cu 8 mai mult decât Dinamo, penultima clasată.
Decizia a venit ca urmare a unui memoriu depus de Ronaldo Deaconu, fotbalist care a și devenit liber de contract de curând, deoarece nu i-au fost achitate mai multe salarii.
"Întrunită vineri, 11 februarie 2022, Comisia de Disciplină din cadrul FRF a luat următoarele hotărâri:
Romanian Liga I
CFR Cluj, tun financiar după câștigarea titlului în Liga 1. Câți bani primesc ardelenii & FCSB
ACUM O ZI
Deaconu Octavian Ronaldo Andrei vs. CS Gaz Metan Mediaș - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art. 85.1.b din RD, se sancționează clubul CS Gaz Metan Mediaș cu măsura interzicerii dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și cu scăderea a două puncte pentru perioada 25.01.2022-08.02.2022. Termen 02.03.2022.", se arată în comunicatul de pe lpf.ro.
Citește și:

Gaz Metan Mediaș ar putea rămâne și fără Ilie Poenaru

În aceeași situație ca Deaconu sunt mai mulți jucători de la Gaz Metan, iar dacă aceștia vor recurge la același gest, Gaz Metan va avea șanse mici să evite retrogradarea și falimentul.
Mai mult, antrenorul Ilie Poenaru ia în calcul să plece și el, nemaisuportând situația dezastruoasă de la clubul medieșean.
"E clar că dacă nu se rezolvă problemele, o să plec. Nu se poate să fim depunctați de la săptămână la săptămână, înseamna că muncim degeaba. Sper să se achite din litigii și să scăpăm de această amenințare, să putem transfera și anumiți jucători.
Da, avem nevoie de întăriri, dar situația e dificilă, că fotbaliștii cu care am discutat au deja contracte, iar acum trebuie să caut alții care pot veni și să mă ajute rapid, că timp nu avem.
Este o ședință acum între reprezentații acționarilor și oamenii de la primărie, astăzi vom avea mai multe răspunsuri. Eu nu-mi doresc să plec, dar trebuie să avem niște semnale pozitive", a spus Ilie Poenaru pentru digisport.ro.
De situația gravă de la Mediaș ar putea profita Dinamo. Gruparea din Ștefan cel mare este într-o situație dramatică din punct de vedere sportiv, dar la capitolul financiar lucrurile sunt cât de cât stabile. Astfel, dacă Gaz Metan va fi depunctată în continuare sau chiar ar intra în faliment, Dinamo ar avea asigurat practic un loc de baraj pentru rămânerea în prima ligă, deoarece și la Academica Clinceni sunt probleme foarte mari și e greu de crezut că ilfovenii vor termina peste Dinamo în clasament.
Romanian Liga I
Prima reacție de la CFR Cluj, după al 5-lea titlu consecutiv: "Îmi pare rău că nu avem VAR"
ACUM O ZI
Romanian Liga I
Balaj, ironic la adresa celor de la FCSB, după ce echipa lui Toni Petrea a remizat cu Voluntari
IERI LA 06:10