Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gest emoționant la Sepsi-FC U Craiova! 11 copii din Ucraina, prezenți la partida de la Sf. Gheorghe

Alex Masgras

Publicat 04/03/2022 la 22:29 GMT+2

Vineri seară, înainte de începutul partidei dintre Sepsi și FC U Craiova, 11 copii din Ucraina au intrat alături de cele două echipe pe teren și au afișat mesajul "Stop războiului! Vrem pace!".

Sepsi-FC U Craiova Sursă foto: Facebook Sepsi OSK

Credit imagine: Eurosport

Unsprezece copii din Ucraina au intrat pe teren înaintea partidei dintre Sepsi și FC U Craiova alături de jucătorii celor două echipe și au afișat mesajul "Stop războiului! Vrem pace!". Toți cei 11 copii sunt legitimați la clubul Ruh Lviv și se aflau în România pentru a participa în cadrul unei competiții de juniori de la Brașov.
Cei unsprezece copii, însoțiți de cei doi antrenori și șoferul microbuzului cu care au călătorit, au intrat în România cu câteva ore înaintea începerii războiului în Ucraina, pentru a participa la o competiție de juniori din țara noastră. Aceștia au participat în cadrul competiției Enjoy Sport’s Winter Cup de la Brașov, o competiție rezervată echipelor de juniori.
"Au trecut granița în România cu câteva ore înaintea declanșării războiului și au avut un parcurs și un comportament exemplar în aceste patru zile de competiție.
Au fost prezenți la toate jocurile fără să știe exact ce le fac părinții, frații și familiile lor acasă, s-au luptat pe teren pentru fiecare minge, au plâns când s-au lovit, dar nu a avut cine să-i ridice sau să le aline durerea, deoarece aici au venit singuri.
Acum, ei sunt ai noștri, n-au absolut nicio vină pentru ce se petrece în țara lor iar noi avem obligația morală să le fim alături cât va fi nevoie", a declarat Ciprian Jurubescu, organizatorul turneului de juniori, după încheierea competiției.
Potrivit gsp.ro, primăria din Sf. Gheorghe, Crucea Roșie Covasna și clubul Sepsi fac eforturi pentru a le asigura celor 11 copii toate condițiile necesare, asta după ce autoritățile din Brașov, alături de organizatorul turneului, au obținut acordul clubului Ruh Lviv ca echipa să nu se întoarcă Ucraina, făcând tot posibilul ca micuții fotbaliști să beneficieze de cele mai bune condiții la baza sportivă din Tărlungeni.
Citește și:

Sepsi a încheiat sezonul regulat cu o victorie pe teren propriu

Sepsi a încheiat sezonul regulat cu o victorie pe teren propriu, scor 2-1, contra celor de la FC U Craiova 1948. Oaspeții au deschis scorul în minutul 8, prin Bauza, dar Sepsi a reușit să revină până la pauză prin reușitele lui Ștefănescu, din minutul 39, și a lui Tudorie, din minutul 45+1.
Cele două echipe se vor întâlni și în playout. Echipa lui Cristiano Bergodi se află în acest moment pe locul 8, cu 39 de puncte, nereușind să repete performanța din sezonul trecut, când a reușit să se califice în playoff. De partea cealaltă, echipa lui Nicolo Napoli este la începutul ultimei etape pe locul 11, cu 33 de puncte.
Program Premier League, 5-7 martie
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo