Academica Clinceni a suferit o nouă înfrângere, 0-3 în fața celor de la UTA, scor înregistrat încă din prima repriză, grație dublei lui Hora din minutele 21 și 45+1 și reușitei lui Miculescu din minutul 38, în urma unor greșeli făcute de tânărul portar Dobre. După această partidă, Academica Clinceni rămâne pe ultimul loc, cu 3 puncte în 13 etape, în timp ce UTA a urcat pe locul 6, acumulând 23 de puncte.
De la sosirea lui Ionuț Chirilă la Clinceni, echipa a obținut un singur punct în cele patru etape disputate până acum, în partida contra celor de la FC Botoșani. De asemenea, Academica Clinceni a fost eliminată și din Cupa României, chiar la prima partidă a lui Chirilă pe banca echipei, după ce a fost eliminată de FC Buzău după 120 de minute. În ultimele două partide, echipa lui Ionuț Chirilă a primit 8 goluri, fără să marcheze vreunul.
Romanian Liga I
Oficialii FCSB au anunțat cine pleacă în iarnă de la echipă! Fotbalistul criticat după meciul cu UTA
17/10/2022 LA 10:21

Ionuț Chirilă, dezamăgit de portar, dar mulțumit de modul în care s-a prezentat echipa

"Eu în general îmi apăr jucătorii, cred în jucătorii mei. Dar ce s-a întâmplat din punct de vedere al portarului Dobre este hilar. Noi am început să construim jocul și primim primul gol din cauza portarului, nu știu ce căuta ieșit din poartă. Continuăm să construim jocul, avem o ocazie monumentală, mi se pare că e bară pe linia porții și după care luăm acel gol în care oricare dintre dumneavoastră putea să o scoată cu mâna peste bară, să o împingă afară. Apoi vine al treilea gol.
Eu dau credit jucătorilor tineri, nu cred că dă nimeni mai mult decât mine. Dar este al patrulea meci după cele două goluri făcute cadou cu FCSB, după golul cu Botoșani, alt gol făcut cadou, după primul gol al lui Nistor la Craiova, care a fost un șut previzibil. A venit un moment în care va trebui să facă o pauză, i-am spus și lui. Dacă greșește un mijlocaș, îl dublează un fundaș. Dacă greșește un vârf, la fel, se poate repara. Dar când greșește un portar... Noi nu am ajuns o echipă în situația de a marca t3-4 goluri, să spunem că ne permitem să greșim cu un copil în poartă. Noi suntem la muchie de cuțit, a fi sau a nu fi.
Ne trebuie doi atacanți și un portar. S-a făcut o greșeală managerială când s-a spus că se poate juca cu un jucător U21 în poartă, greșeala portarilor este decisivă și greu de reparat. Nu stăm bine deloc la soluțiile de U21, avem două soluții mari și late, în afară de Dobre, care are nevoie oricum de pauză, ele se numesc Robert Ion și Vali Dumitrache", a spus Ionuț Chirilă după partidă, la Digi Sport.
În ciuda înfrângerii la scor de neprezentare din cauza unor greșeli comise de portarul Dobre, Ionuț Chirilă a declarat că este mulțumit de modul în care echipa sa s-a prezentat: "Per ansamblu, ca joc, eu sunt mulțumit. Dacă scoatem cele trei greșeli, a fost un joc egal din punct de vedere al organizării și al modului în care am presat. Ei au pragmatism. Ne trebuie aceste plombe, doi atacanți și cel puțin un portar", a mai declarat Ionuț Chirilă.
Etapa următoare, Academica Clinceni se va deplasa la Mediaș, pentru meciul cu Gaz Metan, în timp ce UTA va primi vizita celor de la Chindia Târgoviște.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
0-10 cu Silkeborg a schimbat ordinea căpitanilor de la FCSB! Decizia luată de Nicolae Dică
17/10/2022 LA 06:11
Romanian Liga I
Nicolae Dică face haz de necaz, după FCSB – UTA Arad 2-1: "Doar cu Silkeborg am fost liniștit!"
16/10/2022 LA 20:09