Cazul "Șumudică" stârnește reacții și la câteva zile distanță după ce lucrurile au revenit la normal la CFR Cluj. Antrenorul cu care ardelenii au început sezonul a fost demis la finalul săptămânii trecute. În locul lui a revenit pe banca tehnică Dan Petrescu.
Marius Șumudică a fost dat afară de CFR, deși a înregistrat maximum de puncte în Liga 1. Dar acest deznodământ l-a surprins și nu prea pe Mircea Lucescu. Antrenorul lui Dinamo Kiev este convins că ratarea grupelor Champions League și apoi Europa League l-au costat pe fostul lui elev.
Romanian Liga I
Dinamo apelează la superstiții înaintea derby-ului cu FCSB!
ACUM 21 ORE
"Șumudică nu are experiența necesară în cupele europene. Ce pot să spun? Din afară nu putem judeca, nu știm ce se întâmplă. Șumudică e foarte bun antrenor, dar el cu siguranță nu are experiența necesară în cupele europene, unde este cu totul și cu totul diferit față de competițiile interne. Poate și lucrul acesta a contribuit.
Sau poate conducerea nu a găsit soluțiile cele mai bune pentru a aduce echipa să fie competitivă în competițiile europene. E cu totul altceva să câștigi campionate decât să califici echipa în grupele UEL sau UCL", a spus Mircea Lucescu la Digi Sport.

Mircea Lucescu: "Șeriff Tiraspol a ajuns acolo, dar nu are niciun jucător moldovean, deci a construit pentru competițiile europene"

Mircea Lucescu a venit apoi cu exemplul Șeriff Tiraspol, prima echipă din Republica Moldova care s-a calificat în grupele Champions League.
"Șeriff Tiraspol a ajuns acolo, dar nu are niciun jucător moldovean, deci a construit echipa pentru competițiile europene. Calificarea în grupele Champions League înseamnă 35 de milioane cel puțin, plus vreo 5 milioane. Asta justifică orice investiție făcută.
Nu știu dacă ăsta e secretul. Noi am făcut performanță cu jucători români. Secretul e cum îi pregătești și cum îi aduci la nivelul ăsta.
A fost o perioadă în care erau conducători de club adevărați, nu care se schimbă la 3-4 luni, în funcție de interesele clubului. A fost o perioadă în care antrenorii erau siguri de locul lor pentru o perioadă mai lungă, deci puteau construi, a fost o perioadă cu stadioane mai pline.
Acum e o perioadă diferită, e moda jucătorilor străini, nu știi ce aduci, liberi de contract, care vin cu gândul să plece, nu să stea. Dar dacă îi crești, ei sunt legați de club. Nu se poate construi așa", a mai spus Mircea Lucescu pentru sursa citată.
RĂDOI, OPTIMIST ÎNAINTE DE MECIUL CU ISLANDA! SELECȚIONERUL A IDENTIFICAT PUNCTUL SLAB AL NORDICILOR
CFR Cluj l-a numit antrenor pe Dan Petrescu în această săptămână. Ardelenii au acumulat 21 de puncte după șapte runde în Liga 1, având un avans de 5 puncte față de următoarea clasată, Rapid București.
Romanian Liga I
Steliano Filip și Plamen Iliev, ca și plecați de la Dinamo! Mureșan anunță noi transferuri
IERI LA 18:17
Romanian Liga I
Oficial | Dinamo continuă transferurile pe filiera CFR-ului
IERI LA 13:25