Mircea Rednic este considerat omul ideal pentru a redresa situația precară în care se află Dinamo. Echipa se află pe locul 15 în Liga 1 după 19 etape și are nevoie de un antrenor cu experiență, care să cunosacă îndeaproape clubul, iar Rednic îndeplinește ambele condiții.
Gsp.ro a anunțat în urmă cu puțin timp că "Puriul" este alesul șefilor din Ștefan cel Mare, urmând a fi instalat în pauza competițională din luna octombrie. Până atunci, oficialii "câinilor" speră să rezolve situația lui Dario Bonetti, al cărui contract nu a fost încă reziliat, italianul având pretenții la despăgubiri financiare considerabile. Echipa ar urma să fie condusă până atunci de Sorin Colceag, cel care a stat pe bancă și în înfrângerea cu FC Botoșani.
Romanian Liga 2
Dinamo, victorie cu 2-0, după un joc solid în fața lui FC Brașov! "Câinii", la 2 puncte de play-off
03/12/2022 LA 13:08

Mircea Rednic: "E un risc pentru imaginea mea, dar aici e vorba de Dinamo"

Rednic a oferit o primă reacție despre posibila sa întoarcere la Dinamo, dar a negat că ar fi ajuns la un consens cu oficialii clubului. Mai mult, Rednic a spus că nici măcar nu a primit o ofertă concretă deocamdată și a menționat că ar fi un risc pentru imaginea sa dacă ar prelua echipa în acest moment, ținând cont de problemele grave cu care se confruntă gruparea "alb-roșie".
"Încă nu s-a discutat concret. În momentul în care mă vor contacta și vom discuta serios, să vedem ce vor atunci vorbim. Cu domnul Badea a vorbit generalități. Nu mi s-a făcut o propunere concretă. Nu e corect să discutăm despre venirea mea la Dinamo în momentul de față. Trebuie să-și rezilieze contractul cu Bonetti, au pus antrenor interimar. Am mai pățit-o cu Claudiu Niculescu ultima oară și nu mai vreau să o pățesc, să se spună că Rednic stă la cotitură. Rednic nu stă la cotitură.
E un risc pentru imaginea mea, dar aici e vorba de Dinamo. Dacă nu era vorba despre Dinamo nici nu stăteam la discuții să preiau o echipă în situația asta în România. M-am săturat să tot iau echipe cu probleme. Și sportive și financiare. Eu încerc să-i ajut și sportiv și financiar, și cine cade de prost? Rednic. Și nu mi se pare corect. Asta e România! Dacă lucrurile nu vor ieși, iar se apucă unii să spună că Rednic e antrenor depășit. Așa s-a întâmplat și când am fost la Poli Iași.", a spus Rednic pentru gsp.ro.
"Puriul" a refuzat să facă vreun comentariu despre actualul lot al lui Dinamo și a evidențiat faptul că la ultima sa aventură în "Groapă" a susținut și financiar echipa.
"Nu vreau să vorbesc despre lot. Nu trebuie să intrăm în amănunte. Cei care au făcut transferurile să și răspundă.
Toți se dau dinamoviști când vin la Dinamo, dar toți își cer banii. Doar prostul de Rednic vine cu bani de acasă. Ultima oară am pierdut peste 100.000 de euro, cu prime și cu ce-am dat la club. Fanii mă vor pentru că pun suflet și pentru că sunt și antrenor. Pe unde am fost am demonstrat.", a încheiat Rednic.
Mircea Rednic a mai antrenat-o pe Dinamo în alte 4 rânduri, ultima dată în sezonul 2018-2019. Cea mai importantă performanță obținută de acesta la cârma "alb-roșilor" a fost titlul de campion, în stagiunea 2006-2007, care reprezintă de altfel și ultimul succes de acest gen pentru Dinamo.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Romanian Liga 2
Dinamovistul care a a acuzat adversarii după înfrângerea de la Iași. "E greu să joci fotbal"
28/11/2022 LA 08:44
Romanian Liga 2
Dinamo a pierdut la Iași și riscă să mai rămână încă un an în liga a 2-a. Rezultatele zilei
26/11/2022 LA 16:59