Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Mutu este noul antrenor de la Rapid! Pe ce perioadă a semnat și ce salariu va avea

Nicu Savin

Actualizat 02/03/2022 la 16:09 GMT+2

Adrian Mutu a fost numit oficial în funcția de antrenor al Rapidului. "Briliantul" a semnat pe o perioadă de un an și jumătate și va avea un salariu lunar de 10.000 de €.

Adrian Mutu, antrenorul Rapidului

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Adrian Mutu a bătut palma cu șefii Rapidului și este noul antrenor al giuleștenilor. Conform gsp.ro, "Briliantul" a semnat un contract pe un an și jumătate, până la finalul sezonului viitor și va avea un salariu de 10.000 de € pe lună.
Sursa citată notează că Mutu va conduce antrenamentul de astăzi al Rapidului, astfel că va debuta la meciul cu Academica Clinceni din wee-end, ultimul din sezonul regulat al Ligii 1.
Știrea inițială
Rapid a ajuns la 10 meciuri fără victorie în Liga 1, iar lipsa de rezultate îi va fi fatală lui Mihai Iosif. După înfrângerea cu U Craiova 1948, tehncianul care a readus Rapidul pe prima scenă a admis că va purta o discuție cu șefii clubului, dar lucrurile s-au derulat mai repede decât s-ar fi crezut.
Demiterea lui Iosif este iminentă și va fi anunțată astăzi, iar noul antrenor va fi, cel mai probabil Adrian Mutu. Daniel Pancu a fost și el o variantă, iar fostul internațional a recunoscut că a fost contactat aseară de șefii clubului, însă a admis că "Briliantul" este mare favorit să preia echipa.
"Am vorbit cu conducerea Rapidului, este adevărat. Normal că mă bucur pentru faptul că numele meu este luat în calcul, chiar dacă asta nu însemnă mare lucru. Din ce știu, Mutu e varianta principală, iar în cazul meu, am înțeles că plecarea mea de la echipă, relativ recentă, ar fi un impediment. Deși eu consider că primul meu mandat nu a fost un eșec.
Am vorbit cu Victor (n.r. Victor Angelescu, patronul Rapidului) despre buget și mi-a zis că vrea să intre în primele trei echipe. I-am zis că ar mai trebui 1 milion de euro în plus, dar el e sigur că se poate. E greu, trebuie ca Rapid să treacă de CFR, FCSB, Craiova sau de Farul. M-a agitat telefonul primit, pentru că ar însemna ceva ca ultimul meci de pe Giulești să fie cel de la retragerea mea, iar primul să fie cu mine pe bancă. Dacă nu va fi să fie, oricum voi fi în tribună", a declarat Daniel Pancu, pentru Digi Sport.
Citește și:

Adrian Mutu urmează să fie instalat astăzi

Adrian Mutu a fost în contact cu oficialii Rapidului de ceva vreme, iar prezența sa la meciul de pe Ion Oblemenco de aseară a fost un nou semn că se pregătește instalarea sa pe banca giuleștenilor.
"Briliantul" va avea o misiune dificilă la Rapid, aceea de a construi o echipă competitivă pentru sezonul viitor, când clubul va împlini 100 de ani de existență, iar obiectivul va fi cel puțin intrarea în play-off.
Mutu va avea probabil tot sprijinul la început, dar dacă rezultatele nu se vor vedea repede sunt șanse mari ca acesta să aibă viață grea cu fanii din Giulești, mai ales că are un trecut dinamovist.
Mutu va fi la a 5-a experiență în cariera de antrenor, după ce a mai antrenat la FC Voluntari, Al Wahda (echipa a 2-a), naționala României U21 și U Craiova 1948.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo