În momentul în care a acceptat să revină la FCSB, Dică a discutat cu cei din conducere și despre subțirimea lotului. Vicecampioana nu are în acest moment forța să se bată la titlu, fiind nevoie de transferuri.
În special în ofensivă e nevoie de întăriri, mai ales că Florin Tănase, golgheterul din ultimele două sezoane, e pe picior de plecare în China. Dică e încântat de David Miculescu, de la UTA, și îl vrea neapărat sub comanda sa, la FCSB.
De altfel, "Dicanio" l-a remarcat pe tânărul de 21 de ani încă de pe vremea când era secundul lui Rădoi, la națională.
Romanian Liga I
Petrolul o învinge pe "U" Cluj în duelul nou-promovatelor. Ploieștenii, prima victorie din sezon
05/08/2022 LA 17:54
"E jucătorul care se aseamănă cel mai mult ca mine, ca profil de jucător", spunea Dică în urmă cu aproximativ un an.

David Miculescu (UTA Arad)

Credit imagine: Eurosport

David Miculescu, pe urmele lui Dennis Man? Transferul la FCSB, greu de realizat

FCSB a discutat deja despre posibilitatea de a-l achiziționa pe Miculescu, încă dinainte de a veni Dică. Fotbalistul a avut sezonul trecut o ofertă din MLS, de 1,5 milioane de euro, dar a refuzat-o, dorind să rămână în fotbalul din Europa, în speranța că va prinde un transfer în Vest.
Astfel, potrivit Gazetei Sporturilor, când oficialii roș-albaștrilor s-au interesat de posibilitatea unui transfer, conducerea UTA-ei le-a transmis că atacantul de bandă dreaptă e disponibil doar în măsura în care i se plătește clauza de reziliere, cifrată la 1,7 milioane de euro.
O sumă uriașă pentru FCSB, care, chiar și cu banii de pe Tănase, nu va face niciodată un asemenea efort financiar. Totuși, nu e complet exclus ca David Miculescu să ajungă în această perioadă de mercato sub comanda lui Dică. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie ca FCSB să se califice în grupele Conference League și UTA să fie de acord cu variantă gândită de vicecampioană: o sumă fixă de transfer, sub 1 milion de euro, plus un procent important dintr-un viitor transfer "afară". În acest context, arădenii ar putea să câștige mult mai mult de pe urma atacantului, dar problema e că FCSB nu a mai reușit să vândă foarte bine în ultimii ani, astfel că nu există vreo garanție în acest sens.
"Cred că orice jucător tânăr din România și-ar dori să aibă un parcurs ca Dennis Man. Trebuie să muncesc foarte mult ca să ajung mai sus", spunea Miculescu într-un interviu realizat de FRF.
8 goluri în 28 de partide a marcat Miculescu în sezonul trecut pentru UTA. În actuala stagiune, atacantul de bandă are 2 reușite în 2 partide.
Romanian Liga I
Alexandru Mățan va fi jucătorul Rapidului. Anunțul făcut de Adrian Mutu
05/08/2022 LA 16:23
Romanian Liga I
Radu Boboc și Eduard Radaslavescu, prezentați oficial de FCSB. Ce numere vor purta
05/08/2022 LA 09:54