Unul dintre jucătorii importanți ai naționalei U21 în ultimii ani, Marco Dulca a fost văzut drept o mare speranță a fotbalului din țara noastră. Acum, la FCSB, are șansa să confirme că e un fotbalist de top, dar Panduru se teme că există o problemă de ordin mental, care nu îi permite jucătorului să evolueze dezinvolt și să arate de ce în stare.
Un mijlocaș cu talie, capabil să lege jocul, Dulca a fost crescut la Academia lui Swansea, englezii aducându-l de la "U" Cluj înainte ca fotbalistul să împlinească 15 ani.

Panduru: "Dulca poate mai mult, dar nu am înțeles de ce nu arată mai mult"

Romanian Liga I
Petrolul o învinge pe "U" Cluj în duelul nou-promovatelor. Ploieștenii, prima victorie din sezon
05/08/2022 LA 17:54
Înțelegând că nu e o soluție pentru prima echipă a "lebedelor", Dulca a decis în 2019 să se întoarcă în țară, evoluând de atunci la Viitorul și Chindia. Chiar dacă în ultimul an, la Târgoviște, a crescut destul de mult, Basarab Panduru nu e convins că mijlocașul de 23 de ani va face față la FCSB, în condiții de presiune extremă.
"Marco, de când a plecat de la Farul, a jucat constant. E al treilea an la Chindia, a jucat mereu, a crescut. La Farul nu avea curaj, nu juca, pierdea mingile, nu făcea ce trebuie.
Acum, uşor-uşor, a intrat mai bine. Am impresia mereu că poate mai mult, dar nu am înţeles de ce nu arată mai mult, ceva îl oprea. În echipa aia de anul trecut nu puteai face mai mult nici dacă voiai. Cu Mihalcea, însă, mi s-a părut puţin diferit. Uneori mi-a plăcut, l-am lăudat", a declarat Basarab Panduru, la Orange Sport.
În această vară, Dulca a fost aproape de Hoffenheim, nemții oferindu-i un contract interesant; doar că voiau să îl împrumute în Portugalia, la o formație de mâna a doua. Dulca nu a fost de acord și, știind de interesul FCSB, a preferat să continue sub comanda lui Dică.
900.000 de euro este cota de piață a lui Marco Dulca, potrivit siteului de specialitate transfermarkt.de. FCSB a făcut, din acest punct de vedere, o afacere, plătind doar 250.000 de euro pentru transferul său. Aceasta era suma aferentă clauzei de reziliere pe care mijlocașul de 23 de ani o avea cu Chindia.
Romanian Liga I
Alexandru Mățan va fi jucătorul Rapidului. Anunțul făcut de Adrian Mutu
05/08/2022 LA 16:23
Romanian Liga I
Radu Boboc și Eduard Radaslavescu, prezentați oficial de FCSB. Ce numere vor purta
05/08/2022 LA 09:54