Edward Iordănescu, antrenorul echipei FCSB, a avut azi o conferință de presă în care a vorbit despre momentul "Hunedoara, despre modul cum pot fi atinse obiectivele, despre meciul cu Academica Clinceni, din etapa a 10-a în Liga 1, programat sâmbătă, dar și despre posibilitatea ca echipa să joace pe stadionul din Ghencea.
La mijlocul săptămânii, FCSB s-a calificat în optimile de finală ale Cupei României, dar meciul cu Corvinul Hunedoara (liga a 3-a), l-a enervat teribil pe antrenor. Echipa s-a calificat după prelungiri, cu 5-3.
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33

Patru subiecte dezbătute de Edi Iordănescu. Momentul "Hunedoara" încă nu poate fi uitat

"La Hunedoara am avut o mentalitate duplicitară, am avut 3-0 după care ne-am gândi că putem să jucăm şi fără concentrare şi fără responsabilitate, şi fotbalul a demonstra că te pedepseşte. Nemulţumirile rămân, dar echipă trebuie să demonstreze că a înţeles mesajul meu. Până nu arătăm o forţă mentală colectivă, nu vom putea să emitem pretenţii pentru a îndeplini obiectivul.
Sunt multe lucruri de pus la punct, mentalitatea, gândirea, personalitatea din joc, faptul că avem scurtcircuite de concentrare, că facem greşeli de neacceptat. Sunt chestiuni care mă supără, dar sunt sigur că sunt lucruri rezolvabile. Jucătorii trebuie să se alinieze la pretenţiile mele, să înţeleagă că nu lucrez cu jumătăţi de măsură, doar aşa va apărea şi progresul", a declarat Iordănescu.
https://i.eurosport.com/2021/09/24/3225718.jpg
Tehnicianul a precizat că este interesat în primul rând de rezultatele echipei în această perioadă.
"Ce mă interesează cel mai mult în momentul de faţă este rezultatul, în viitor vom avea timp să creştem şi ca exprimare.
S-a mers pe o structură cu mulţi jucători tineri, susţin în continuare ideea că antrenez jucători cu mult talent, dar nu e suficient în fotbal. Rezultatul este ceea ce contează. Sunt lucruri care sunt specifice tinereţii, îi aştept şi pe jucătorii maturi să mai elimine din greşeli şi fluctuaţii, muncim pentru asta şi fiţi sigur că progresul va apărea pentru că încet, încet se obişnuiesc cu mine, cu cerinţele mele şi cu pretenţiile mele", a comentat Iordănescu.

Iordănescu speră că se vor găsi soluții ca FCSB să joace în Ghencea

Referitor la partida cu Academica Clinceni, de sâmbătă, Iordănescu a spus că odată cu numirea antrenorului Ionuţ Chirilă se va crea o emulaţie la formaţia ilfoveană: "Suntem în faţa unui nou joc important, aşa cum sunt toate, mai ales că punctele puse în joc sunt capitale pentru noi, ţinând cont de diferenţă care ne desparte faţă de locurile fruntaşe. Am avut două zile să pregătim acest joc, încercăm să pregătim cât se poate de bine echipa, să o recuperăm, pentru că am venit după o deplasare grea, cu un joc mai lung decât ar fi trebuit şi decât ne-am fi aşteptat. E un joc cu o echipă care a schimbat antrenorul şi care sunt sigur că va crea o emulaţie acolo, cu o determinare diferită faţă de ce a fost până acum. Sunt sigur că această echipă are capacitate şi trebuie să fim în gardă, să facem un joc consistent şi să mai adăugăm trei puncte în clasament".
Edward Iordănescu şi-a exprimat speranţa că se vor putea găsi soluţii în viitor ca echipa să evolueze pe stadionul Ghencea.
"E greu să găsim soluţii unde să ne desfăşurăm jocurile şi tot timpul te gândeşti că acasă este cel mai bine. Eu cred că am putea avea acces pe Ghencea, dacă se poate juca şi rugby şi alte echipe pot juca acolo, nu cred că este ceva care ne descalifică pe noi să mergem acolo. Sper că în viitor să se găsească o soluţie şi pentru noi", a mai spus Iordănescu.
FCSB va întâlni echipa Academica Clinceni, sâmbătă, de la ora 21:00, pe Arena Naţională, într-o partidă din cadrul etapei a 10-a a Ligii I.
Sursa: Agerpres
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00