Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Paul Anton se întoarce în fotbalul românesc. Cu ce formație din Superligă a semnat

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 05/09/2022 la 14:25 GMT+3

Cu 12 selecții la echipa națională, fostul fotbalist de la Dinamo revine în România după experiența de la SD Ponferradina. Mijlocașul a semnat un contract valabil pe un sezon cu UTA Arad.

Dinamo - Paul Anton

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
UTA Arad își aduce fotbalist de națională pentru a-și întări mijlocul terenului chiar în ultima zi de mercato pentru echipele din România. Paul Anton revine în primul eșalon al fotbalului românesc după experiența petrecută la SD Ponferradina, unde a fost coleg cu Pașcanu.

Paul Anton își păstrează culorile care l-au consacrat

La 31 de ani, Paul Anton a semnat cu UTA Arad un contract valabil pe un sezon, cu opțiune de prelungire pentru încă unul și se va alătura imediat lotului lui Ilie Poenaru, având șansa să debutează pentru noul club chiar peste 4 zile, în duelul pe care arădenii urmează să-l aibă la Botoșani.
Este cel de-al 13-lea fotbalist care semnează cu "bătrâna doamnă" în această fereastră de transferuri, după Virgiliu Postolachi, Claudiu Keșeru, Juan Cascini, Erion Hoxhallari, Aly Abeid, Mihai Dobrescu, Orhan Ademi, Wesley Jobello, Cristian Maxim, Raul Șteau, Albert Stahl și Andrei Chindriș.
Citește și:
Este a treia oară când Paul Anton revine în România în urma unor experiențe în afara granițelor, după ce a evoluat în Spania la Getafe timp de un sezon (2016/17), în Rusia la Anzhi și KS Samara între ianuarie 2018 și octombrie 2020. Totodată, de fiecare dată a revenit la echipe alb-roșii, în precedentele două situații fiind vorba de Dinamo București.

Prezentarea lui Paul Anton la Arad

UTA Arad a anunțat sosirea noului lor mijlocaș printr-o conferință de presă, menționând că este un nume important care li se alătură, iar în prezentarea făcută pe site-ul oficial al clubului îi menționează echipele unde a evoluat acesta și anume Gloria Bistrița, Delta Tulcea, FCM Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Dinamo și echipele din afara țării, dar și faptul că a evoluat pentru toate selecționatele de juniori ale României.
Totodată, clubul a scris că noul lor fotbalist are 11 selecții la echipa națională de seniori, însă acesta are cu una în plus, arădenii neluând în considerare amicalul cu Moldova din februarie 2015, partidă în care mijlocașul a evoluat timp de 15 minute.
"Mă bucur să fiu aici, am foarte mare încredere, sper să facem o treabă bună şi să bucurăm fanii. A fost interes mai demult, antrenorul m-a contactat, dar la începutul verii a fost o altă situaţie. Mă bucur că am reuşit să semnez pe ultima sută de metri cu UTA, pentru că e un club istoric, cu mulţi fani. De când a revenit în prima ligă şi-a propus mai mult, nu doar să se menţină aici, iar acest lucru îl face pentru mine un club atractiv.
Sunt gata să joc, am făcut toată pregătirea în Spania, chiar am şi jucat ultimele 10 minute etapa trecută. Dacă voi juca duminică pentru UTA, vom vedea, staff-ul tehnic va decide. Am urmărit Liga 1, faţă de când am plecat este un nivel mult mai ridicat. Sunt multe echipe care au început bine sezonul şi emit pretenţii la locurile fruntaşe. Sper să facem şi noi faţă şi să prindem o poziţie în primele şase. Eu spun că noi putem câştiga oriunde, e o ligă echilibrată.", a declarat Paul Anton în cadrul conferinței de presă prin care s-a anunțat transferul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo