Victor Pițurcă este unul dintre simbolurile clubului Steaua, iar fostul jucător și antrenor al echipei din Ghencea este stupefiat de situația în care se află gruparea din Ghencea în acest moment. Plecată din Liga a 5-a în urmă cu câțiva ani, Steaua a promovat la finele sezonului trecut în Liga a 2-a, dar ascensiunea către prima scenă este stagnată cu cel puțin un an.
Chiar dacă Steaua are o echipă competitivă, aflată în partea de sus a clasamentului din liga secundă, formația pregătită de Daniel Oprița nu are drept de promovare. Totul se datorează situației jurudice a clubului, care aparține în continuare de MAPN, iar regulamentul din Liga 1 nu permite înscrierea în campionat a unei astfel de echipe.
Citește și:
Romanian Liga I
Fotbalistul care a refuzat cele mai tari 3 echipe din Superligă, alegând să rămână în Grecia
ACUM 5 ORE

Victor Pițurcă nu ar spune nu unei aventuri la Steaua

Într-un interviu acordat pentru prosport.ro, Victor Pițurcă a declarat că vinovați pentru această situație bizară sunt cei care conduc destinele clubului și a menționat că nu a fost vorba despre o simplă greșeală care a dus la această stare a lucrurilor.
"Am stat și am gândit tot timpul ăsta. Nu mi-a convenit că Steaua nu se bate pentru promovare. Acest brand uriaș al fotbalului românesc și al Europei iată că stagnează în Liga 2 și n-am înțeles de ce. Probabil că a fost și o greșeală, dar una voită, pentru că altfel nu înțeleg de ce Steaua nu se bate pentru promovare. Să joci, pur și simplu, meciuri amicale… Îl văd pe săracul Daniel Oprița că se zbate pe bancă. Vrea să câștige, el e extrem de ambițios și vrea lucrul ăsta, dar pentru ce?", a spus Pițurcă pentru sursa citată.
Privind o viitoare colaborare pe viitor cu Steaua, Pițurcă nu a negat, dar a punctat că acest lucru ar fi posibil numai în cazul în care clubul și-ar propune obiective mai îndrăznețe: "Steaua e acolo unde am câștigat trofee și cel mai mare trofeu din viața unui fotbalist, Liga Campionilor (n.r. Cupa Campionilor Europeni în 1986). Poate, la ora respectivă, dacă și-ar propune ceva poate aș putea spune «da», dar asta nu e sigur".
Victor Pițurcă a jucat la Steaua între 1982 și 1988, perioadă în care a câștigat 5 titluri de campion, 4 Cupe ale României, dar și Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.
https://i.eurosport.com/2021/09/27/3227714.jpg
Romanian Liga I
Dan Petrescu, tupeu maxim după ce a scăpat ca prin minune de demitere. Anunțul făcut
23/09/2022 LA 05:30
Romanian Liga I
Dică a explicat de ce marea speranță a FCSB-ului nu mai joacă: "Cei doi sunt peste el!"
23/09/2022 LA 04:40