Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pușcaș, la Rapid, lovitura verii în fotbalul românesc! Giuleștenii s-au despărțit de 8 jucători

Nicu Savin

Actualizat 13/06/2022 la 13:44 GMT+3

George Pușcaș este dorit de Rapid, ceea ce ar însemna o adevărată lovitură dată de gruparea giuleșteană. Mutu vrea să schimbe liniile la echipa sa, care a anunțat astăzi despărțirea de 8 jucători, toți aflați la final de contract.

George Puscaș, atacantul naționalei României

Credit imagine: Eurosport

George Pușcaș și-ar putea continua cariera în Liga 1, la Rapid. Conform gsp.ro, atacantul care mai are doi ani de contract cu Reading este dorit de formația giuleșteană sub formă de împrumut. De un transfer definitiv nu poate fi vorba, pentru că Pușcaș are un salariu uriaș pentru fotbalul românesc, aproximativ un milion de €.
Reading vrea cu orice preț să scape de românul care a fost împrumutat la Pisa în a doua jumătate a stagiunii trecute. Italienii erau obligați să-l cumpere definitiv pentru 5 milioane de € dacă ar fi promovat. Pisa a pierdut însă finala barajului și acea clauză a picat. Totuși, formația din Serie B are dreptul să-l transfere pe român pentru 2,5 milioane de €, variantă pe care Reading ar accepta-o, însă nu se știe dacă italienii mai doresc acest lucru. Pușcaș a marcat 8 goluri în cele 18 partide jucate la Pisa, în Serie B.
Citește și:

George Pușcaș e dorit de Mutu la Rapid

Astfel, un împrumut al lui Pușcaș la Rapid este o variantă plauzibilă, jucătorul având șansa să-și relanseze cariera la un club solid, dar într-un fotbal mediocru. Pușcaș nu a jucat niciodată în Liga 1. El a crescut la Liberty Oradea, dar a ajuns la o vârstă fragedă la Academia lui Inter, iar apoi și-a continuat cariera la diverse echipe din Italia, înainte să ajungă la Reading, în 2019, în schimbul a 7,5 milioane de €.
Sursa citată scrie că Rapid are în vedere alți doi jucători pentru întărirea atacului. Este vorba despre Florin Andone, aflat într-o situație asemănătoare cu Pușcaș. Acesta este la final de contract cu Brighton, iar clubul din Premier League nu va activa opțiunea de a prelungi înțelegerea. Andone a fost împrumutat în sezonul trecut la Cadiz, unde a jucat însă foarte puțin. Cealaltă variantă luată în calcul de giuleșteni este Kevin Luckassen, jucător care aparține de Kayserispor și care a fost împrumutat la Sepsi în sezonul recent încheiat.
Rapid se va schimba radical față de sezonul trecut. Giuleștenii au oficializat astăzi despărțirea de 8 jucători, unii dintre ei fiind piese de bază în trecut. Este vorba despre Hlistei, Goge, Dandea, Bălan, Carnat, Alami, Costin și Leasă.
"Întotdeauna despărțirile sunt grele! Am trăit clipe minunate împreună, ați pus umărul la revenirea Rapidului în prima ligă, iar pentru aceste momente veți rămâne mereu în #FamiliaRapid și veți avea un loc în inimile rapidiștilor. 8 jucători ai Rapidului își vor încheia contractul la finalul acestei luni și nu vor continua în Giulești! Mulțumim pentru tot, băieți!", a anunțat clubul giuleștean pe pagina oficială de Facebook.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo