Arena Națională din bucurești s-a colorat în alb-vișiniu în această seară, peste 15.000 de fani fiind prezenți la primul meci al Rapidului în Liga 1 după o pauză de 6 ani. Începutul partidei contra Chindiei a fost amânat câteva minute, fanii rapidiști aruncând cu cu materiale pirotehnice în teren.
Împinși de la spate de suporteri, giuleștenii au dat dovadă de o mare dăruire încă din primele minute, dar realizările au fost puține. Chindia a absorbit fără mari probleme presiunea adversarului și a publicului, dar nici elevii lui Săndoi nu au reușit prea multe în plan ofensiv, astfel că la pauză s-a intrat la egalitate, 0-0.

Rapid - Chindia 1-0 | Giuleștenii au revenit cu o victorie pe prima scenă

Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
22/01/2022 LA 20:02
Repriza secundă a început în aceeași manieră, cu Rapid fiind echipa mai prezentă în atac. În minutul 57, insistențele "alb-vișiniilor" au dat roade. Adrian Bălan a primit mingea în interiorul careului, dar atacantul a scăpat-o de sub control și părea că faza e terminată. Acesta a avut însă prezență de spirit și a pus o contră puternică la degajarea unui fundaș advers, iar mingea s-a dus în poarta lui Dinu Moldovan.
Cuprinși de entuziasm, rapidiștii au continuat să atace, iar în minutul 72 Hlistei a prins un șut formidabil din afara careului, dar Moldovan a avut o intervenție fantastică, respingând în corner. Oaspeții nu au dat semne de revenire și tot Rapid a fost echipa care a controlat jocul în continuare. Cu toate astea, Chindia putea egala în minutul 83, când Florea a scăpat singur cu Horatiu Moldovan, dar atacantul oaspeților parcă s-a speriat de oportuniatea ivită și a finalizat dezamăgitor.
Până la final nu s-au mai întâmplat evenimente notabile, meciul terminându-se 1-0. Așadar, Rapid a debutat cu o victorie în această ediție a Ligii 1, iar felul în care au jucat băieții lui Mihai Iosif demonstrează că Rapid a revenit pregătită pe prima scenă a fotbalului românesc.
În etapa a 2-a, Rapid va juca în deplasare cu CS Mioveni, în timp ce Chindia va primi vizita celor de la Sepsi Sf. Ggeorghe.
Romanian Liga I
Se reia Liga 1! FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei a 22-a! Cum arată clasamentul competiției
20/01/2022 LA 07:22
Romanian Liga I
Dezvăluirea tulburătoare a unui fost rapidist despre cum a ajuns după gratii: "Trăgeam când jucam"
19/01/2022 LA 07:27