Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid câștigă derby-ul orgoliilor cu FCSB! Giuleștenii lui Mihai Iosif rămân neînvinși în Liga 1

Razvan Circeag

Actualizat 15/08/2021 la 23:31 GMT+3

Rapid s-a impus în derby-ul orgoliilor cu FCSB! Giuleștenii rămân neînvinși în Liga 1, fără gol primit.

Rapid - FCSB. Credit foto: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

Rapid București se impune pe Arena Națională în derby-ul cu FCSB, după autogolul lui Vinicius din prima repriză. Pe finalul meciului, Sefer și Șerban au fost eliminați după o bătaie generală pe teren. Giuelștenii rămân neînvinși în Liga 1 și fără gol primit. Pentru Rapid București, în etapa a șasea urmează deplasarea de la FC Botoșani, în timp ce FCSB va primi vizita celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.
UPDATE / Șerban primește al doilea cartonaș galben și este eliminat. Sefer este și el eliminat.
UPDATE / Se încing spiritele pe Arena Națională! Florin Tănase e pe gazon.
UPDATE / FCSB a fost cât pe ce să egaleze prin Vinicius. Moldovan prinde balonul pe linia porții, eliminând pericolul.
UPDATE / A început asediul la poarta lui Moldovan. Roș-albaștrii forțează egalarea. Pentru moment, giuleștenii rezistă eroic.
UPDATE / FCSB a efectuat trei schimbări la pauză. Au fost schimbați Darius Olaru, Alexandru Crețu și Octavian Popescu, iar în locul lor au intrat Olimpiu Moruțan, Iulian Critea și Ivan Mamut.
UPDATE / Pauză pe Arena Națională! Rapid o conduce pe FCSB cu 1-0.
UPDATE / GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL, Rapid București! Vinicius introduce mingea în propria poartă, brazilianul nu poate gestiona balonul după ce Crețu nu schițează niciun gest în fața unei centrări de pe flancul drept al lui Belu Iordache.
UPDATE / Giuleștenii au pregătit o coregrafie ironică pentru conflictul dintre cei de la FCSB și CSA Steaua și au pregătit un banner cu un site inexistent. www.FC-FCSB=Steaua.ro. ”Error 404 page not found”, au mai scris giuleștenii, banner care face trimitere la faptul că nu este continuatoarea Stelei.
UPDATE / Apar ocazii și la poarta lui Vlad, care are de furcă în această seară în fața giuleștenilor.
UPDATE / Prima ocazie importantă îi aparține lui FCSB. Octavian Popescu e egoist, iar FCSB ratează șansa de a dechide scorul pe Arena Naționalp! Cordea și Tănase erau singuri și nemarcați, dar Popescu a vrut el să șuteze, șut deviat, prinde Moldovan.
UPDATE / Începe meciul mult așteptat pe Arena Națională! Atmosfera din tribune este incredibilă.
UPDATE / Rapid - FCSB se va juca cu casa închisă. Vor fi aproximativ 41.000 de spectatori în tribunele Arenei Naționale. Opt mii de fani vor avea oaspeții.
UPDATE / A mai rămas o jumătate de oră până la startul marelui meci de pe Arena Națională.
UPDATE / Echipa Rapidului a ajuns la stadion:
UPDATE / S-au publicat echipele de start:
  • RAPID: H. Moldovan - Belu, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu - Carnat, Bălan, Hlistei. REZERVE: Drăghia, Dandea, Alami, R. Ilie, Moise, Goge, Florică, Marzouk, Sefer. ANTRENOR: Mihai Iosif
  • FCSB: Vlad - V. Crețu, Vinicius, Al. Crețu, Șerban - Oct. Popescu, Ov. Popescu, Olaru - Cordea, Tănase, Coman. REZERVE: Straton, Haruț, Moruțan, Cristea, Oaidă, Dumiter, Musi, Mamut, Radunovic. ANTRENOR: Dinu Todoran
UPDATE / Daniel Pancu îi dă replica lui Florin Tănase, după ce fotbalistul lui FCSB a spus despre Rapid că este o echipă nou-promovată. "Să nu mai vorbească nimeni de Rapid ca de o echipă nou-promovată! E o echipă cu jucători foarte buni pentru Liga 1 și care nu a luat niciun gol până acum. Sunt jucători cu sute de meciuri în străinătate și la echipa națională! Asta cu echipa nou-promovată era valabilă doar dacă rămâneau aceiași jucători. Normal că e derby! Cum să nu fie? Chiar nu înțeleg... De ce să nu fie derby?! E un meci foarte important pentru Rapid și e primul derby în Liga 1 după șase ani. În astfel de meciuri nu există favorită indiferent de poziția în clasament. Așa a fost tot timpul. Orgoliile sunt mari și sunt sigur că și Steaua se va capacita la maxim chiar dacă nu trec prin cea mai bună perioadă", a spus Daniel Pancuînainte de derby.
UPDATE 13:30 / Rapid a anunțat că diseară va fi un spectacol unic și a fost publicat un clip video care le va aprinde spiritul fanilor rapidiști. În plus, clubul a anunțat și că minorii vor fi exceptați de la testarea COVID-19. Totul după ce a fost aprobat un noul protocol medical.
FCSB a anunțat că s-au deschis casele de bilete începând cu ora 10. Fanii care nu sunt vaccinați, vor avea nevoie de un test antigen rapid COVID-19, pentru a putea intra pe stadion. Prețul este de 29 de lei și va putea fi făcut chiar la stadion.
Știre inițială
FCSB și Rapid se vor întâlni din nou, după o pauză de aproximativ 6 ani, într-un derby care reprezintă o rivalitate istorică. Tensiunile au început deja de câteva zile, după ce persoane din cadrul fiecărui club au oferit câteva declarații publice și se anunță un duel cu adevărat infernal.
Arena Națională va fi stadionul care va găzdui înfruntarea și va fi deschis la 75% din capacitate. În total, 41.000 de bilete pot fi vândute. FCSB-ului i-au fost alocate 8000 de bilete.
Conform informațiilor apărute în spațiul public, Rapidul așteaptă o asistență care peste 30 de mii de suporteri. În ciuda rezutatelor nefaste din ultima perioadă, roș-albaștrii vor avea de asemenea suficienți susținători care să completeze atmosfera pe Arena Națională. Se așteaptă la peste 5000 de suporteri, bazându-se din nou pe susținerea ultrașilor din Peluza Nord.
Dacă Rapidul va depăși 21.500 de spectatori, vor înregistra cea mai mare asistență din ultimele decenii. Recordul este bifat la o partidă din grupele Europa League, de acum 10 ani, împotriva olandezilor de la PSV.

Rapidul este pe val, FCSB caută să spele umilința din Europa

Duelul FCSB – Rapid este cu atât mai aprins după ce giuleștenii au început în forță stagiunea, după ce au promovat din Liga 2. Au arătat o formă extraordinară și ocupă locul 2 în clasament, fiind neînvinși. Trei victorii și un egal este bilanțul celor de la Rapid. Niciun gol nu au primit până acum.
De partea cealaltă, FCSB traversează o perioadă de coșmar. Roș-albaștrii au suferit o eliminare extrem de rușinoasă care va rămâne cu siguranță în istorie, în Conference League, după ce au fost învinși de Șahtior Karagandy. Nici în campionat nu se pot lăuda cu rezultate extraordinare, ocupă locul 4 și au 2 victorii și 2 egaluri.
Ultima oară când cele două formații s-au întâlnit a fost în 2015, iar atunci Rapid s-a impus la limită, scor 1-0. Acasă la FCSB.
Cristi Săpunaru este singurul fotbalist care s-a aflat pe teren și la precedentul derby, fiind căpitanul giuleștenilor. Diseară va purta din nou banderola de căpitan și este unul dintre jucătorii de referință din istoria Rapidului.
La FCSB, Andrei Cordea este jucătorul care a impresionat cel mai mult până acum și se va afla în atenția tuturor și cu Rapid. Cordea a fost transferat în această vară de la Academica Clinceni – club care se confruntă în acest moment cu mari probleme financiare – și a reușit 2 goluri și 2 pase de gol în cele 6 partide disputate.
Pe lângă reușitele care au ieșit în evidență, Cordea a contribuit decisiv la 5 dintre cele 9 goluri înscrise de FCSB.
Arbitrul Marian Barbu, care este oficial FIFA din toamna anului trecut, va conduce la centru meciul Rapid București – FCSB, din etapa cu numărul 5 din Liga 1. În noul sezon, Marian Barbu a mai stat la centru în confruntările Farul – Gaz Metan, scor 2-0 și FC Botoșani – UTA Arad, scor 2-1.

Rapid - FCSB, cum arată echipele probabile

RAPID: 31. H. Moldovan - 77. Belu, 22. Săpunaru, 30. Dandea, 11. J. Morais - 4. Crepulja, 23. Albu, 17. Pănoiu - 8. Carnat, 9. Ad. Bălan, 94. Hlistei
REZERVE: 90. Drăghia, 3. Florică, 7. Sefer, 10. R. Ilie, 13. Goge, 18. Alami, 20. Moise, 21. B. Barbu, 57. Marzouk
ABSENT: Dr. Grigore (incert)
FCSB: 99. A. Vlad - 6. Haruț, 55. Vinicius, 5. Al. Crețu, 77. S. Șerban - 11. Moruțan, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 98. Cordea, 31. Mamut, 7. Fl. Coman
REZERVE: 32. Târnovanu, 2. V. Crețu, 4. A. Miron, 9. Oct. Popescu, 19. I. Stoica, 20. A. Burlacu, 26. Oaidă, 27. Olaru, 33. Radunovici
ABSENȚI: Șut, Ad. Niță, Panțâru (accidentați)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo