Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid e de neoprit pe piața transferurilor! Giuleștenii au transferat doi jucători de la CFR Cluj

Nicu Savin

Actualizat 16/06/2022 la 20:40 GMT+3

Rapid a ajuns la 4 transferuri efectuate în această perioadă de mercato. Giuleștenii au perfectat astăzi încă două achiziții: Valentin Costache și Florin Ștefan, ambii de la CFR Cluj.

Valentin Costache, CFR Cluj

Credit imagine: Getty Images

Rapid va arăta mult diferit față de ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut. Formația giuleșteană s-a despărțit în această vară de 9 jucători, iar campania de achiziții este una de răsunet până în acest moment.
După ce l-a luat pe Paul Iacob, fost căpitan la Chindia, și pe Andrei Ciobanu, jucător de bază la Farul, echipa lui Adrian Mutu s-a înțeles cu CFR Cluj pentru transferurile lui Valentin Costache și Florin Ștefan. Dacă primul a fost prezentat oficial, al doilea va ajunge și el curând sub comanda lui Mutu, anunță prosport.ro.
Citește și:

Rapid i-a luat pe Costache și Ștefan de la CFR Cluj

Costache a fost transferat de CFR Cluj în 2018, de la Dinamo, în schimbul a 700.000 de €, o sumă mare pentru fotbalul românesc. Considerat un jucător de mare viitor, cu selecții la naționalele de juniori și tineret, Costache a jucat 35 de meciuri pentru CFR în stagiunea trecută, reușind să marcheze de 3 ori. Concurența de la CFR era una uriașă, iar atacantul lateral a decis că e mai bine să plece, declarând că a ales Rapid pentru că a simțit că este dorit de toată lumea de la club.
"Am fost foarte dorit aici de toată lumea, am simțit asta, ceea ce m-a și făcut să aleg Rapidul. Îmi doresc să joc cât mai bine, să marchez, să dau pase de gol și să-mi ajut echipa. Îmi place atmosfera de aici, fanii sunt incredibili și o să facem tot posibilul să fim cât mai sus. Abia aștept să ne susțină, să îi mulțumim și să fie aproape de noi", a spus Costache pentru site-ul oficial al giuleștenilor.
Conform anunțului oficial, Costache a semnat pe doi ani cu Rapid, cu posibilitatea de prelungire pe încă un sezon.
În ceea ce-l privește pe Florin Ștefan, acesta a fost de asemenea victimă a concurenței la CFR Cluj. Postul de fundaș stânga la campioana României este ocupat de cele mai multe ori de Mario Camora, iar Ștefan a jucat numai 15 meciuri în stagiunea trecută. Jucătorul de 26 de ani a ajuns la CFR în 2021, liber de contract, după 3 ani petrecuți la Sepsi Sfântu Gheorghe.
Ștefan a făcut parte din lotul olimpic al României, jucând două meciuri la Tokyo. Acesta are în CV 12 meciuri la naționala U21 și un joc la prima reprezentativă.
La Rapid, Ștefan îl va avea concurent pe post pe Junior Morais, dar sunt șanse mari să evolueze mai mult decât la CFR, deoarece brazilianul nu mai este la prima tinerețe, iar forma sa fizică nu-i va permite să joace meci de meci pe întreg parcursul sezonului viitor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo