Rapid a terminat pe locul 9 sezonul recent încheiat din Liga 1, o clasare decentă ținând cont de faptul că gruparea giuleșteană a avut statutul de nou-promovată. Cu un lot din care au făcut parte destui jucători care au jucat în liga secundă, Rapid s-a bătut până spre final pentru locul care ducea la barajul pentru Conference League.
Clubul s-a întărit la nivel de acționariat și are ambiții mari pentru sezonul următor, când se vrea minim un loc de play-off. Obiectivul este unul logic, deoarece în 2023 Rapid va împlini 100 de ani de existență și se dorește sărbătorirea centenarului cu o performanță notabilă.
Pentru asta e nevoie de întăriri la echipă, iar oficialii muncesc din greu să creeze un lot competitiv. În primul rând, Rapid și-a asigurat serviciile a 3 jucători experimentați. Săpunaru, Grigore și Junior Morais vor continua în Giulești cel puțin un an.
Liga Națiunilor UEFA
Ce variante are FRF pentru postul de selecționer dacă Edi Iordănescu pleacă de pe banca naționalei
16/06/2022 LA 09:31
Citește și:

Rapid, interesată de Ciobanu și Boboc, jucătorii Farului

Cei 3 jucători vor fi oameni de bază în noul sezon, dar Mutu are nevoie și de fotbaliști mai tineri, care să aducă un plus echipei. Conform Play Sport, "Briliantul" insistă pentru transferurile a doi internaționali de tineret de la Farul: Andrei Ciobanu și Radu Boboc.
Hagi nu s-a opus niciodată plecărilor jucătorilor săi, dacă ofertele au fost avantajoase pentru club, astfel că negocierile sunt în curs de desășurare. Relația de rudenie dintre Mutu și Hagi poate fi un avantaj în realizarea tranzacției. În plus, Mutu îi știe foarte bine pe cei doi jucători, cu care a lucrat la naționala de tineret, astfel că acestora le-ar surâde ideea de a fi din nou sub comanda sa.
Boboc (23 de ani) și Ciobanu (24 de ani) sunt produse exclusive ale Academiei lui Gheorghe Hagi și nu au jucat la alte cluburi în carieră. Ambii au o experiență consistentă în Liga 1: Boboc a adunat 110 partide în primul eșalon, iar Ciobanu are 150 de meciuri și 18 goluri pe prima scenă.
Tranzacția va depinde în mare măsură de prețul pentru care Farul va accepta să se despartă de cei doi fotbaliști. Cota lor de piață este de 1,5 milioane de € (Ciobanu), respectiv 1 milion de € (Boboc), dar e greu de crezut că Rapid va plăti 2,5 milioane pentru transferul la pachet.
Fotbal
Remiză spectaculoasă la meciul de retragere al lui Adrian Mutu! Ce a declarat fostul fotbalist
12/06/2022 LA 20:08
Fotbal
Adrian Mutu a dezvăluit care au fost cele mai mari bucurii și cele mai dure înfrângeri din carieră
12/06/2022 LA 14:57