Rapid București are planuri importante pentru sezonul care urmează, dar chiar la start de drum în sezonul 2022/23 întâmpină dificultăți. Potrivit jurnalistului Decebal Rădulescu, la emisiunea Liga Digisport, Rapid a primit interdicție la transferuri din partea FIFA, din cauza datoriei avute la fostul jucător Julio Cesar.
Jucătorului din cauza căruia Rapid ar fi primit interdicție la transferuri a evoluat în Giulești în timp de un an, între 2008 și 2009, când o altă societate, ajunsă între timp în faliment, administra clubul.Deși au trecut ani buni de la momentul despărțirii, Julio Cesar nu și-a primit banii pe care îi avea de încasat și a dat societatea în judecată la FIFA.
Romanian Liga I
Cum se poziționează Superliga din România în raport cu celelalte campionatele din estul Europei
IERI LA 05:10
Forul mondial i-a dat dreptate jucătorului și a stabilit că Rapid, actualul club, trebuie să-i achite atacantului de 42 de ani, retras între timp, suma de 600.000 de euro, pe care giuleștenii nu au plătit-o până acum.

Rapid și-a spus punctul de vedere în cazul Julio Cesar

La scurt timp de la momentul în care FIFA a luat hotărârea, în 21 mai, Rapid a emis un comunicat în care a catalogat decizia drept una bizară, având în vedere că altă societate îi este datoare lui Julio Cesar.
"Decizia sosită de la FIFA este una cel puțin bizară și o percepem ca pe o mare nedreptate. Este total anormal ca un club care a achiziționat marca Rapid pentru o sumă foarte mare, legal, în urma unei licitații publice și care apoi a luat-o de la început din Liga a IV-a, să fie obligat să plătească datoriile unei alte societăți aflate în faliment.
Noi nu avem nici un fel de legătură cu acționariatul vechiului club și cu ceea ce au făcut cei care conduceau acolo.Nu ni se pare normal ca noi, care ținem un drum drept și corect cu baze sănătoase, să plătim pentru niște jucători aduși cândva cu niște salarii enorme. Adică noi să plătim pentru cei care au adus falimentul! Este anormal.
Nu știm nici cum este posibil din punct de vedere fiscal și nici dacă statul va permite ca noi să plătim datoriile altei societăți.
Ne vom lupta până la capăt, iar dacă dreptatea nu se va înclina de partea noastră vom respecta decizia finală, deși sfidează atât legile țării, cât și logica. Oricum, încă o dată se demonstrează că suntem singuri împotriva tuturor!", a fost comunicatul clubului Rapid.
Deocamdată, giouleștenii au făcut o singură achiziție, cea a lui Paul Iacob. În schimb, formația pregătită de Adriam Mutu s-a despărțit de opt jucători: Cătălin Hlistei, Lucian Goge, Alexandru Dandea, Adrian Bălan, Nicolae Carnat, Saifeddine Alami, Raul Costin și Mircea Leasă.
Romanian Liga I
FC Barcelona "își încoardă mușchii"! Laporta, gata să ofere 200 de milioane de € pentru 3 achiziții
IERI LA 11:31
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
01/07/2022 LA 15:07