UPDATE | Faptul că Rapid nu va juca la barajul pentru calificarea în Conference League a devenit oficial, odată cu un comunicat emis de Liga Profesionistă de Fotbal.
"În cazul în care Sepsi OSK Sf. Gheorghe va câştiga finala Cupei României, FC Botoşani, ocupanta locului secund în play-out, va disputa acest meci de baraj. În cealaltă eventualitate, adică dacă Sepsi OSK nu va câştiga Cupa României, barajul preliminar va fi Sepsi OSK - FC Botoşani, programat luni, 23 mai, ora 20:30, la Sf. Gheorghe, iar câştigătoarea va da bătălia finală pentru UEFA Conference League", a transmis LPF.
Rapid a pierdut ultimul meci din play-out, 2-3 la Mioveni, astfel că echipa lui Adrian Mutu a terminat pe locul 3, în spatele celor de la Sepsi și FC Botoșani. Giuleștenii au fost mult timp pe prima poziție în play-out și speranțele unei calificări în Conference League au crescut, dar e clar că "alb-vișiniii" vor trebui să mai aștepte măcar un an pentru a reveni în cupele europene.
Fotbal
Rapid a adus un fotbalist de la Steaua! Supărare în tabăra militarilor: "Așa a fost și cu Popovici"
26/06/2022 LA 12:28
În lumea fotbalului de la noi au apărut zvonuri că Rapid va juca la baraj cu FC Botoșani în cazul în care Sepsi va câștiga Cupa României, situație în care ilfovenii vor avea garantat locul în Europa. Regulamentul este interpretabil și de aceea s-a ajuns la această confuzie.
Conform gsp.ro, FRF va informa astăzi cluburile implicate în această poveste ce se va întâmpla dacă echipa lui Bergodi va câștiga cupa. În regulament nu este punctat cine merge la baraj dacă una dintre echipele care și-au câștigat acest drept câștigă cupa, dar se menționează clar că echipele sunt înlocuite numai dacă acestea nu au primit licență pentru cupele europene.
Citește și:

Adrian Mutu: "Cu asemenea atitudine ne facem de râs în Conference League"

Astfel, Rapid nu mai are nicio speranță că va juca barajul, dar acest lucru nu îl deranjează pe Adrian Mutu. Antrenorul giuleștenilor a avut un discurs realist pe această temă, spunând că preferă să aibă toată vara la dispoziție pentru a pregăti noul sezon decât să joace în preliminariile Conference League, subliniind că echipa sa nu este pregătită pentru această competiție.
"Trebuia să ne zică și nouă mai de mult. Acum e ușor, am căzut pe locul 3. Dar până acum am condus în playout-ul. Eu unul nu țin neapărat să joc acest baraj, nu merităm cu atitudinea asta. Nu am arătat în ultimele meciuri că merităm Conference League sau barajul măcar. Prefer să am o vacanță mai mult și să îmi pregătesc sezonul care vine mult mai bine și să dăm totul sezonul care urmează. Cu asemenea atitudine ne facem de râs în Conference League", a spus Mutu după meciul pierdut de Rapid la Mioveni.
Chiar dacă ar fi jucat la baraj, Rapid ar fi avut șanse mici să ajungă în Conference League. Dacă ar fi trecut de Botoșani, giuleștenii ar fi trebuit să treacă, în deplasare, și de CS Universitatea Craiova, o echipă mult mai bună în acest sezon. În plus, ar fi o situație fără precedent, ca o echipă care termină campionatul pe locul 9 să ajungă în cupele europene, fără a fi câștigătoarea Cupei României.
Romanian Liga I
Rapid împlinește sâmbătă 99 de ani! Marea surpriză pregătită fanilor la festivitățile de pe Giulești
24/06/2022 LA 15:51
Romanian Liga I
Iosif Rotariu și-a ales favoriții din Liga 1! Cine sunt fotbaliștii tineri pe care i-a remarcat
20/06/2022 LA 14:10