Rapid a făcut un sezon decent până acum, ținând cont de faptul că vorbim despre o nou promovată, dar pretențiile au fost mereu foarte mari la gruparea giuleșteană. Începutul excelent de campionat a aprins speranțele play-off-ului în Giulești, dar rezultatele din 2022 au anihilat aproape orice șansă a echipei de a termina sezonul regulat în primele 6.
Rapid este pe locul 8, la 6 puncte de Farul și numai cu un parcurs perfect în ultimele 3 etape și cu un joc al rezultatelor favorabil s-ar mai califica în play-off. Cum acest scenariu este puțin probabil, se pare că șefii alb-vișiniilor sunt gata să efectueze o schimbare la nivelul băncii tehnice.
Mihai Iosif a readus Rapidul în prima ligă și a creat o stare de spirit foarte bună la club în ultimul an, dar rezultatele slabe slabe din ultima vreme (Rapid are 8 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1) i-ar putea fi fatale.
Romanian Liga I
Gabi Tamaș pleacă de la FC Voluntari la finalul sezonului! Cu ce echipă din Liga 1 ar putea semna
29/04/2022 LA 04:36
Citește și:

Rapid negociază cu Adrian Mutu

Conform Gsp.ro, oficialii Rapidului ar fi demarat deja negocierile cu Adrian Mutu pentru preluarea echipei în perioada următoare. Mutu este liber de contract din toamna anului trecut, când a fost demis de la U Craiova 1948. "Briliantul" are timp să reflecteze oferta Rapidului, dar rămâne de văzut dacă va accepta, întrucât el se află și pe lista maghiarilor de la Kisvarda.
În mod normal, Rapid îi va propune un proiect pe termen mediu și lung lui Mutu, iar ideea de a-l numi de acum pe banca tehnică are sens. Chiar dacă va rata play-off-ul, Rapid nu va avea emoții cu retrogradarea, astfel că noul antrenor va avea timp să formeze o echipă mai competitivă pentru sezonul viitor, când calificarea în play-off va fi cu siguranță un obiectiv declarat.
Aducerea lui Mutu ar reprezenta o adevărată lovitură de imagine pentru Rapid, însă la capitolul experiență "Briliantul" are un minus, el fiind la începutul carierei de antrenor. În plus, Mutu nu este un om de casă al Rapidului, iar acest lucru este extrem de important pentru liniștea din Giulești. Fanii au acceptat în trecut antrenori cu trecut glorios la marile rivale (Iordănescu, Dan Petrescu, Ioan Andone), dar la primele perioade nefaste au început reproșurile.
În plus, Marius Șumudică e liber de contract. Acesta a spus clar că nu se pune problema să ajungă acum la Rapid, dar e posibil ca suporterii să nu accepte ideea de a fi adus un antrenor ca Adrian Mutu, fără experiență și din afara familiei rapidiste, fără ca măcar să se încerce aducerea lui Șumudică.
Romanian Liga I
#AiNoștri | Gh. Dungu, portarul cu peste 200 de meciuri în tricoul Rapidului: "Echipa mea de suflet"
14/04/2022 LA 15:43
Romanian Liga I
Rapid, prima victorie pe noua arenă din Giulești! Echipa lui Mutu a ajuns la 3 victorii consecutive
02/04/2022 LA 19:49