Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Burleanu este, în mod oficial, singurul candidat pentru funcția de președinte al FRF! Celelalte dosare, respinse

Alex Masgras

Publicat 30/03/2022 la 13:38 GMT+3

Răzvan Burleanu va rămâne singurul candidat pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal, după ce dosarul său de candidatură a fost aprobat. Dosarele lui Sorin-Victor Răducanu și Gabriel Barbu Șeitan au fost respinse, iar actualul președinte nu va avea rival la alegerile programate pe 12 aprilie.

Răzvan Burleanu, președintele FRF

Credit imagine: Eurosport

Răzvan Burleanu are cale liberă către un nou mandat de președinte al Federației Române de Fotbal. În funcție din 2014, dosarul de candidatură al lui Burleanu a fost aprobat de către comisia de verificare, acesta fiind și singurul dosar aprobat din cele trei dosare de candidatură, potrivit frf.ro.
Dosarele lui Sorin-Victor Răducanu, fost fotbalist la Dinamo și Sportul Studențesc, și Gabriel Barbu Șeitan, autorul cărții "Un campion de legendă - Dan Petrescu", au fost respinse de către comisia de verificare.
Potrivit gsp.ro, motivul pentru care dosarul lui Sorin Răducanu a fost respins este reprezentat de faptul că acesta nu a prezentat 5 adeziuni. Singurul club de fotbal care sprijină candidatura lui Răducanu este Progresul București.
Cei doi candidați ale căror dosare au fost respinse pot depune contestație în termen de 24 de ore de la momentul publicării deciziei pe site-ul oficial al FRF, adică până miercuri, 30 martie, ora 21:50.
Răzvan Burleanu se află la șefie FRF din anul 2014, atunci când a câștigat primul său mandat. În 2018, el a obținut un al doilea mandat, iar anul acesta este foarte aproape de a obține al treilea mandat de președinte al Federației Române de Fotbal.
Alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal vor avea loc pe 12 aprilie.
Citește și:

RĂZVAN BURLEANU A VORBIT DESPRE LIPSA UNUI CONTRACANDIDAT

În urmă cu mai bine de o lună, atunci când și-a depus candidatura, Răzvan Burleanu era singurul candidat pentru funcția de președinte al FRF. Acesta considera la vremea respectivă că lipsa candidaților reprezintă un mesaj de unitate al fotbalului românesc:
"Eu cred că împărtăşesc acelaşi punct de vedere ca şi dumneavoastră, adică va fi cel de-al treilea mandat. În ceea ce priveşte lipsa unui contracandidat, e adevărat că mi-aş fi dorit. Dar există termen suficient de înscriere. Probabil mesajul pe care fotbalul românesc vrea să îl transmită este unul de unitate. Deşi activitatea noastră a fost criticată, se pare că membrii afiliaţi acordă o susţinere foarte mare. Astăzi, dacă nu vom avea niciun contracandidat, este şi un mesaj de unitate, pe care fotbalul vrea să îl transmită cu această ocazie", a declarat Burleanu.
Întrebat dacă urmează ultimul său mandat ca preşedinte, Burleanu a spus: "Este cel de-al treilea mandat. Conform statutului FRF avem o limită de 3 mandate. Iar statutul poate fi schimbat doar cu acordul membrilor afiliaţi. Dacă membrii afiliaţi vor considera cu totul altceva, atunci va trebui să stăm de vorbă. Eu vreau ca în anii următori fotbalul românesc să poată să producă un preşedinte mult mai bun decât am fost eu. Am fost un președinte care a trecut printr-o situaţie de criză".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo