Pandemia de Covid-19 a provocat haos în România, astfel că și sportul are din nou de suferit. Accesul publicului pe stadioane a fost interzis, nemaifiind permisă nici măcar prezența fanilor vaccinați la meciuri, dar lucrurile ar putea reveni la normal mai devreme decât era de așteptat.
Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a susținut astăzi o amplă conferință de presă în care a anunțat că spectatorii ar putea reveni în arene încă din 8 noiembrie.
"E o pierdere mare să nu jucăm cu spectatori. Din discuțiile cu CNSU, am obținut o fereastră. Începând din 8 noiembrie, s-ar putea permite din nou accesul spectatorilor. Fotbalul ar putea fi folosit drept un exemplu pentru vaccinare.", a declarat Burleanu, citat de gsp.ro.
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33
Citește și:

Răzvan Burleanu: "La nivelul primelor 3 eșaloane avem peste 50% dintre jucători deja vaccinați"

Șeful FRF a prezentat și cifre oficiale în privința raportului de vaccinare al tuturor persoanlor care activează în fotbalul profesionist din România, iar veștile sunt bune. Conform spuselor lui Burleanu, jumătate dintre jucătorii primelor 3 ligi sunt deja vaccinați, iar procentul este mult mai mare când vine vorba despre staff-uri tehnice sau oficiali.
"La nivelul administrației FRF, 95% dintre angajați sunt vaccinați. La nivelul primelor 3 eșaloane avem peste 50% dintre jucători deja vaccinați. În ceea ce privește staff-ul echipelor, vorbim de un pcocent de peste 80%, cu doze complete.
Două cluburi din Liga 2 și trei din Liga 3 au procent 100% de vaccinare, la fel ca și toți membrii staff-urilor de la loturile naționale. În rândul arbitrilor vorbim de un procent de 97,25% la nivelul primei ligi. Avem un singur arbitru nevaccinat, care se află în perioada de recuperare după infectare. În Liga 2, 94.25% dintre arbitri sunt vaccinați, iar în Liga 3 avem peste 84%.
Acesta a fost mesajul pe care l-am transmis permanent, că fotbalul poate fi un exmplu pentru celelalte sectoare. Vaccinarea reprezintă singura cale pentru a reveni la o viață cât mai aproape de normalitate", a completat șeful de la Casa Fotbalului.
Dacă data de 8 noimebrie anunțată de Burleanu se va respecta, atunci prima partidă din Liga 1 la care publicul va avea din nou acces va fi Academica Clinceni - Rapid, programată luni la ora 20:30.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00