Marco Dulca s-a remarcat drept unul dintre liderii naționalei U21, încă de pe vremea când evolua la echipa de tineret a lui Swansea. Nu a reușit să facă trecerea la fotbalul din Championship, preferând să se întoarcă în România, la Viitorul (actuala Farul). Acum, după un sezon destul de bun la Chindia, mijlocașul de 23 de ani a căutat o altă provocare, în străinătate.
A mers la Hoffenheim, iar nemții i-au oferit un contract interesant, doar că voiau să îl împrumute în Portugalia, la o formație de mâna a doua. Dulca nu a fost de acord și, știind de interesul FCSB, a preferat să continue sub comanda lui Dică.
Cristi Dulca, tatăl său, e de părere că Marco a făcut alegerea corectă. Fostul mare fundaș al Rapidului (a câștigat un titlu și o Cupă în Giulești) a fost impresionat de insistența roș-albaștrilor, care au demonstrat că îl vor cu adevărat pe tânărul fotbalist.
Romanian Liga I
Petrolul o învinge pe "U" Cluj în duelul nou-promovatelor. Ploieștenii, prima victorie din sezon
05/08/2022 LA 17:54
"Sunt foarte fericit! Faptul că Marco a făcut un pas important în cariera lui mă bucură. Au fost câteva zile chiar foarte grele şi mă bucur că e fericit. E la o echipă care l-a vrut. S-a vorbit în ultimul an de foarte multe oferte pentru Marco.
FCSB a fost singura echipă care a plătit această clauză şi l-a vrut cu adevărat. Îi doresc baftă, cred că a făcut o alegere bună şi va fi bine din punctul meu de vedere", a declarat Cristi Dulca potrivit Prima Sport.

Cristi Dulca e convins că Marco nu "se va pierde" la FCSB

Pentru orice jucător tânăr care ajunge la FCSB pariul e unul riscant, având în vedere cât de neprofesionist e comportamentul celor din conducere. După orice succes se face sărbătoare, dar când lucrurile nu funcționează, fotbaliștii sunt arătați cu degetul și făcuți praf. Zeci de jucători s-au ratat astfel în ultimul deceniu, presiunea fiind enormă când orice mică greșeală se poate transforma în "linșaj la TV".
Cristi Dulca spune că fiul său e conștient de locul unde a ajuns și încearcă să rămână optimist, bazându-se în primul rând pe atu-urile oferite de un club de talia FCSB-ului.
"Un jucător fără presiune e un jucător care nu joacă la un nivel foarte mare. I-am spus că faptul că a ajuns la FCSB îi dă responsabilitate. Modul în care se comportă în fiecare meci contează foarte mult.
El e profesionist şi trebuie să îşi vadă de treabă. FCSB are condiţii extraordinare: terenuri, medicamentaţie, salarii la zi şi tot ce poate oferi un club profesionist", a mai spus antrenorul.
Romanian Liga I
Alexandru Mățan va fi jucătorul Rapidului. Anunțul făcut de Adrian Mutu
05/08/2022 LA 16:23
Romanian Liga I
Radu Boboc și Eduard Radaslavescu, prezentați oficial de FCSB. Ce numere vor purta
05/08/2022 LA 09:54