Decizia lui Rednic vine în contextul în care Dinamo a ajuns la 11 meciuri consecutive fără victorie în campionat, iar Sorescu a făcut un meci slab cu Sepsi, pierdut de dinamoviști, scor 1-4.
Iuliu Mureșan, conducătorul lui Dinamo, a oferit prima reacție după acest eveniment și a menționat faptul că Sorescu va fi lăsat să plece la iarnă, în cazul în care clubul ca primi o ofertă avantajoasă din punct de vedere financiar.
Deian Sorescu nu a fost trimis la echipa secundă a clubului, ci se va pregăti, alături de Constantin Nica și Mihai Neicuțescu, sub comanda antrenorului secund, Iulian Mihăescu.
Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33

Iuliu Mureșan: "Sorescu a comentat"

Încă de la revenirea lui Mircea Rednic pe banca tehnică a lui Dinamo, acesta nu s-a aflat în cele mai prietenoase relații cu Deian Sorescu, fostul căpitan al "câinilor".
Cei doi ar fi avut un conflict la pauza meciului cu Gaz Metan, iar ulterior, "Puriu" a decis să-i retragă banderola de căpitan și să i-o ofere lui Gabriel Torje.
Mureșan a ținut să clarifice situația lui Sorescu, care va reveni la prima echipă după meciul cu CFR Cluj: "Deian e un jucător cu personalitate și își spune părerea. A comentat, a zis ceva la ce i-a reproșat antrenorul, dar n-a fost nimic altceva. După aceea, și-a tot cerut scuze. Nu agresiv, dar a comentat. El a avut o perioadă foarte bună, cu cele cinci goluri. Poate și din cauza faptului că n-a fost transferat când a avut o ofertă, după aceea n-a mai fost așa implicat.
Am vrut să-l lăsăm să plece, dar am avut o discuție de multe zile cu firma de insolvență și ei au spus că nu-l putem da pe suma aceea. Ei au luat ca punct de referință suma de pe Transfermarkt, care era de 1,4 milioane de euro. Trebuia aprobată o vânzare sub suma de referință. În insolvență e mai complicată puțin.
O săptămână a fost lăsat să se odihnească, dar n-a fost trimis la echipa a doua. Va reveni. Lucrurile sunt în dinamică, depinde foarte mult ce discuții va avea cu Mircea Rednic în continuare.
Nica a fost trimis la echipa a doua. Și Neicuțescu, care are niște kilograme în plus. Se și vede, deși a slăbit. Filip are o leziune musculară la gambă de la ultimul meci în care a jucat", a declarat Iuliu Mureșan, la Fotbal Club de la Digisport
Citește și:
"Nu ne permitem să renunțăm la Sorescu, e un jucător emblematic în acest moment pentru Dinamo, e golgeterul echipei, a produs 6 dintre cele 8 puncte acumulate de noi.
A avut cu Rednic o discuție în vestiar și va lipsi câteva zile de la antrenamente. Nu e nimic grav, noi sperăm să-l transferăm pe bani mulți în iarnă. E și dorința lui să plece în iarnă, și a noastră, pentru că avem nevoie de bani", a declarat Mureșan pentru Gazeta Sporturilor.
În urma înfrângerii din weekend, Dinamo a ajuns la 11 meciuri fără victorie în Liga 1 și continuă să fie penultima în clasament. În ultima etapă a turului din sezonul regulat, echipa lui Mircea Rednic va avea o misiune extrem de dificilă, urmând a întâlni campioana CFR Cluj, duminică, de la ora 18:30.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00