Ronaldo Deaconu a fost "one man show" în meciul dintre Gaz Metan Mesiaș și Dinamo, primul al etapei a 12-a din Liga 1. Într-un interval de numai 2 minute, mijlocașul a reușit două execuții fabuloase, care pot concura fără probleme la titlul de golul campionatului.
Mai întâi, Deaconu l-a învins pe Eșanu cu o bombă de la aproximativ 25 de metri, care s-a oprit în vinclul porții. Peste numai câteva zeci de secunde, mijlocașul a recidivat, de data aceasta cu un lob superb, tot de la mare distanță, care l-a prins pe picior greșit pe galkeeperul "câinilor".
Mirko Ivanovski a redus din diferență în minutul 84, transformând un penalty, dar Dinamo nu a mai avut forța să egaleze, iar Gaz Metan s-a impus cu 2-1, urcând până pe poziția a 11-a în clasament.
Romanian Liga 2
Dinamovistul care a a acuzat adversarii după înfrângerea de la Iași. "E greu să joci fotbal"
28/11/2022 LA 08:44
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Ronaldo Deaconu: "Am un bonus la fiecare gol şi assist"

La finalul partidei, Deaconu a făcut show și în declarații, amintindu-le șefilor clubului că are de încasat bonusuri pentru fiecare gol marcat, astfel că bilanțul său financiar va fi unul pe măsura evoluției sale. Pus să aleagă care reușită i-a plăcut mai mult, mijlocașul a specificat că prima a fost mai importantă, deoarece a venit la scorul de 0-0.
"O seară de generic nu doar pentru mine, ci pentru întreaga echipă. Dacă ar fi să aleg un gol, cred că pe primul, acolo ne-am descătuşat un pic. Sunt foarte fericit şi nu ne vom opri aici. Sezonul ăsta, primele au venit assist-uri şi acum urmează golurile.
A fost un meci foarte dificil, veneam după nişte rezultate bune. Avem o serie accesibilă şi ne dorim să urcăm în clasament pentru că nu merităm să fim acolo jos.
Am avut nevoie de puţin timp să ne acomodăm cu Mister, să lucrăm cu el, să înţelegem ce vrea de la noi. Nu e uşor să schimbi o echipă într-o săptămână, iar de aici vom creşte. Era o criză de rezultate. Cred că am depăşit momentul. De la zi la zi suntem din ce mai încrezători, nu există vreo distracţie în sânul echipei. Toţi ne dorim să câştigăm şi doar atât. Am un bonus la fiecare gol şi assist. Primă dublă azi, iar cu victoria ies bine", a spus Deaconu pentru Telekom Sport.
Ronaldo Deaconu a jucat în 11 partide pentru Gaz Metan în acest sezon (10 în Liga 1 și una în Cupa României), iar golurile din poarta lui Dinamo au fost primele sale reușite din această stagiune. În prealabil, mijlocașul de 24 de ani reușise 5 pase decisive.
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Romanian Liga 2
Dinamo a pierdut la Iași și riscă să mai rămână încă un an în liga a 2-a. Rezultatele zilei
26/11/2022 LA 16:59
Romanian Liga 2
Dinamo, victorie importantă în procesul cu Nicolae Badea și Șerdean! Anunțul DDB
17/11/2022 LA 09:39