Laurențiu Reghecampf s-a despărțit în această seară de Universitatea Craiova, acceptând rezilierea contractului. Antrenorul de 46 de ani trebuia să primească 300.000 de € dacă era dat afară, dar cel mai probabil a acceptat să plece și pentru o sumă mai mică.
Prima reacție a lui Reghecampf a fost una elegantă, acesta mulțumindu-le tuturor celor alături de care a lucrat în Bănie și subliniind că experința trăită acolo a fost una interesantă.

Laurențiu Reghecampf: "Dacă aveam un lot mai bun decât FCSB și CFR Cluj, cu siguranță am fi fost mai sus în clasament"

Romanian Liga I
LIVETEXT Superliga | Când joacă FCSB cu CFR Cluj și Craiova! Programul complet al etapelor din tur
01/07/2022 LA 07:30
Explicând pe larg motivele pentru care s-a ajuns la această despărțire, fostul antrenor al oltenilor a trimis câteva săgeți la adresa conducătorilor, insinuând că nu se puteau obține performanțe mai mari cu acest lot de jucători. Reghecampf crede că ratarea Cupei României a cântărit decisiv în dorința conducerii de a-l schimba, dar a menționat că programul a fost foarte încărcat în perioada în care a avut loc returul semifinalei cu Sepsi și poate de aceea s-a ratat acel obiectiv.
"Când ai ca obiectiv să câștigi un trofeu și nu reușești s-o faci, mereu vor exista discuții. Eu nu vreau să fiu subiectiv, vreau să fiu corect. Le-am spus același lucru și conducătorilor în ședința pe care am avut-o. Antrenorul este cel care plătește, da.
Rezultatele spun că lotul nostru a fost de lotul 3. Dacă aveam un lot mai bun decât FCSB și CFR Cluj, cu siguranță am fi fost mai sus în clasament. Ne-am fi dorit să ajungem să fim la nivelul celor două echipe din fața noastră.
Dar uitați-vă la parcursul nostru și la ce s-a întâmplat înaintea semifinalei cu Sepsi. Veneam după trei meciuri intense. Am câștigat la București, cu FCSB, am jucat acasă, cu CFR, și am câștigat în ultimul minut, apoi am mers și am câștigat la Farul. Le-am spus-o și conducătorilor. Dacă eram puțin mai bine pregătiți, dacă aveam o arie mai largă de jucători la dispoziție, cred că puteam trece cu bine peste acele meciuri.
Meciul retur cu Sepsi s-a suprapus între cele cu FCSB și CFR Cluj (n.r. - cele din returul play-off-ului). Am ales clar ce vrem să facem. Am decis, alături de toată lumea implicată, să fim all-in. Să jucăm cu FCSB, să jucăm cu Sepsi și apoi să dăm totul și cu CFR Cluj. Așa e în fotbal. Uneori îți iese, alteori nu. Cu Sepsi, n-am reușit să ne ridicăm la un standard înalt pentru a o elimina
Vreau să înțelegeți că totul a mers într-o direcție normală la Craiova. Am încercat să-mi fac meseria cât am putut de bine. Nu mi-a reproșat nimeni nimic, dar la un moment dat au intervenit niște chestii. Eu mergeam în stânga, iar ei, cei din conducere, mergeau în dreapta. Așa că am ajuns la concluzia că mai bine ar fi să ne despărțim.
Făcuserăm și programul de cantonament, programul de antrenamente, făcuserăm totul. Eu și Mihai Rotaru n-am avut niciodată discuții în contradictoriu.", a declarat Reghecampf la Orange Sport.
Laurențiu Reghecampf a stat pe banca Craiovei în 45 de partide, având un bilanț de 26 de victorii, 7 egaluri și 12 înfrângeri. Cu el la timonă, oltenii au terminat pe locul 3 sezonul precedent și s-au calificat în preliminariile Conference League. În Cupa României, Craiova a ieșit în semifinale, fiind învinsă de Sepsi.
Romanian Liga I
Craiova a spulberat-o pe Bielefeld în primul amical al verii! Noua achiziție a oltenilor, în tribune
26/06/2022 LA 17:36
Romanian Liga I
Laurențiu Reghecampf le-a spus azerilor care sunt motivele pentru care s-a despărțit de Craiova
22/06/2022 LA 14:51