FC Botoșani - FCSB

Echipele de start:
FC BOTOȘANI (4-3-3): Pap - Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, Remacle, Ongenda - Tîrcoveanu, Kage, Fili
Romanian Liga I
Cel mai rapid gol al sezonului în Liga 1 s-a marcat în ultimul meci din play-off
IERI LA 19:47
REZERVE: M. Contra, Patache, M. Croitoru, Dragu, Edjouma, M. Roman, Camara, Petkovski, Sila
ANTRENOR: Marius Croitoru
FCSB (4-3-3): Vlad - V. Crețu, Haruț, S. Vucur, Radunovic - Moruțan, A. Crețu, Oaidă - Cordea, Fl. Tănase, Oct. Popescu
REZERVE: Straton, Ondrasek, I. Cristea, I. Stoica, Cr. Dumitru, Ov. Popescu, Perianu, Musi, S. Șerban
ANTRENOR: Dinu Todoran
Articol inițial scris de Alex Masgras
FCSB merge la Botoșani în prima etapă a ediției cu numărul 104 din istoria Ligii 1, acolo unde va debuta în mod oficial noul antrenor al echipei, Dinu Todoran. Pentru acest meci, Dinu Todoran nu îi va putea folosi pe Miron, Șut și Olaru. În ceea ce îl privește pe Olaru, acesta s-a accidentat în ultimul meci de pregătire, cel de la Buzău, câștigat de FCSB cu 5-1. Înaintea acestui sezon, FCSB a jucat trei meciuri amicale pe care le-a câștigat cu Chindia Târgoviște, nou promovata CS Mioveni și cu echipa de liga a doua FC Buzău.
În ceea ce o privește pe FC Botoșani, echipa va arăta diferit în acest sezon. Marius Croitoru are în componența lotului 8 jucători noi, în timp ce nu mai puțin de 14 jucători au plecat în această vară. Spre deosebire de FCSB, care a efectuat câteva amicale în țară, FC Botoșani s-a pregătit pentru noul sezon într-un cantonament în Austria, acolo unde a reușit o victorie cu Tirol, echipă care a reușit să termine pe locul 6 în prima ligă din Austria și alte două înfrângeri cu Ufa din Rusia și Sandhausen din 2. Bundesliga.
În istoria întâlnirilor directe, FC Botoșani are o singură victorie în fața celor de la FCSB, obținută în deplasare. În această seară, moldovenii încearcă să obțină primul succes de pe teren propriu cu echipa roș-albastră.

FCSB, prima echipă care nu ia titlul după ce termină pe primul loc sezonul regulat

De la introducerea noului sistem competițional în Liga 1, echipa care a reușit să termine pe primul loc sezonul regulat a reușit să câștige campionatul. Sezonul trecut, FCSB a reușit o premieră negativă, terminând sezonul regulat la un punct de rivala CFR, dar terminând pe poziția a doua în playoff, titlul fiind câștigat de echipa din Cluj. În ceea ce o privește pe FC Botoșani, aceasta a terminat pe locul 6 în campionatul trecut.
Meciul din această seară care va da startul sezonului 2021/22 îl va avea la centru pe arbitrul Sebastian Colțescu.
Romanian Liga I
FCSB-CFR Cluj 3-1 / Victorie doar de orgoliu
22/05/2022 LA 20:43
Romanian Liga I
Jucătorii lui Dinamo nu scapă de furia suporterilor! Ce decizie au luat aceștia
22/05/2022 LA 16:27