Antrenorul Cristiano Bergodi va continua și în sezonul viitor la Sepsi OSK. Clubul a fost mulțumit de faptul cum antrenorul italian a schimbat direcția echipei într-un moment dificil și i-a oferit un nou contract.
"Vom continua împreună cu Bergodi și în sezonul viitor. Cristiano a semnat contractul, la fel și ceilalți colaboratori din staff-ul său. Este un contract valabil pe un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă un an", a spus Attila Hadnagy, directorul general al lui Sepsi OSK, potrivit Monitorul Expres Brașov.
Cristiano Bergodi (57 ani) este unul dintre antrenorii prezenți azi în fotbalul românesc cu cele mai multe meciuri din Liga 1. Dar și unul dintre cei mai apreciați tehnicini din străinătate care au antrenat vreodată în România. Drept dovadă, Sepsi Sf. Gheorghe, formație pe care o antrenează azi, este a noua grupare din țară pe care o pregătește. El a ajuns pentru prima dată în România în 2005, la FC Național și a trecut inclusiv pe la primele trei clasate azi, CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova.
Romanian Liga I
Iuliu Mureșan va pleca de la Dinamo la finalul sezonului! Se știe deja cine va fi președinte
ACUM 5 ORE

Cristiano Bergodi a vorbit despre cum s-a schimbat fotbalul în România

Într-un interviu pentru Eurosport, Cristiano Bergodi a recunoscut faptul că în România și-a găsit indentitatea ca antrenor: "Mi-am găsit, aici în România, identitatea mea ca antrenor și sunt rescunoscător tuturor celor cu care am colaborat și în general pentru ce mi-a dat fotbalul românesc."
Vorbind despre cum s-a schimbat fotbalul din Romania în ultimii 17 ani, Bergodi a declarat:
"În 2005, toate echipele mari erau puternice! Dinamo, Steaua și Rapid aveau jucători mari, cu personalitate. Sunt lucruri care acum au dispărut. Calitatea echipelor era mult mai ridicată și erau amtrenori mai buni ca Olăroiu, Petrescu, Zenga, Mulțescu, la Sportul Studențesc, Lucescu junior, Pițurcă la națională, Hagi la Timișoara, dar și alții.
Acum infrastructura este mult mai bună și modul de prezentare a fotbalului este mult mai potrivit, cu transmisiuni 24 de ore pe zi la tv. Înainte, fotbalul nu era atât de vizibil în mass media. Din punct de vedere tehnic, probabil cel mai mult de lucru este la nivel de juniori. Sunt fotbaliști tineri foarte interesanți, dar e nevoie și de antrenori buni pentru ei, care să aibă salarii conforme cu performanțele lor.
De asemenea, oamenii din jurul fotbalului ar trebui să devină un exemplu. Cursurile din cadrul Federației ar trebui să ajute Directorii Sportivi și Managerii să aibă un dialog constructiv cu antrenorii pentru a înțelege mai bine nevoile acestora.
Scoutingul trebuie să facă parte din organigrama oricărui club și sunt sigur că în acest mod puștii de viitor, fotbaliști buni pot fi găsiți și îndrumați mai eficient. "
Romanian Liga I
Steaua se revoltă după ce FRF a decis că "militarii" nu pot juca la baraj! Comunicatul clubului
ACUM 7 ORE
Romanian Liga I
Rapid nu va juca la barajul pentru Conference League nici dacă Sepsi ia Cupa! Reacția lui Mutu
ACUM 7 ORE