Sepsi Sf. Gheorghe a avut o evoluție solidă, vineri seara, în partida cu CS Universitatea Craiova, iar la final a obținut o victorie extrem de importantă în economia finalului de sezon regulat în Liga 1.
Partida de la Sf. Gheorghe a început furtunos. Scorul a fost deschis de Kevin Lukassen după numai 23 de secunde. Atacantul lui Sepsi a profitat de o eroare a lui Gustavo în careu și a preluat conducerea. Acest gol a fost și cel mai rapid înscris în actuala stagiune din Liga 1.

Sepsi încă mai speră la calificarea în play-off

Romanian Liga I
Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat Cupa României! Covăsnenii, primul trofeu din istorie
IERI LA 10:28
Gazdele nu au avut timp să savureze foarte mult timp această reușită, pentru că formația din Bănie a restabilit egalitatea în minutul 8, prin Elvir Koljic. A fost însă un gol extrem de controversat, marcat cu mâna. Bancu i-a centrat în fața porții atacantului de la Craiova, șutul acestuia a fost respins de portarul Niczuly, dar balonul a ajuns apoi în poartă din mâna croatului. Arbitrul Iulian Călin a validat golul spre disperarea jucătorilor de la Sepsi.
A fost o nouă greșeală flagrantă de arbitraj în Liga 1, dar jocul a mers mai departe. Jocul dintre Sepsi și Craiova a fost peste media generală a campionatului, cu echipa gazdă dictând tempo-ul.
Eforturile formației lui Cristiano Bergodi au fost răsplătite însă în repriza secundă. Sepsi a profitat în continuare de erorile în lanț ale defensivei adverse, iar Anass Achahbar a marcat de două ori în minutele 54 și 62. Jucătorul din Olanda a înscris primele două goluri din acest sezon și la fel de mult cât în precedentele 55 de meciuri jucate pentru Sepsi în Liga 1.
La scorul de 3-1, gruparea din Sf. Gheorghe a închis jocul, iar la final a obținut trei puncte mari, care o readuce în lupta pentru play-off. Cu 7 jocuri până la final, Sepsi mai are un handicap de 6 puncte de recuperat.
Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 3-1 (1-1)
Sepsi: Niczuly; Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas; Eder, Aganovic, Ashkovski (Golofca 67); Achahbar (Bărbuț 84), Luckassen (Damascan 76), Ștefănescu (Fofana 84)
U Craiova: Pigliacelli; Vlădoiu, Papp, M. Constantin (Alexandru George 38), Bancu; Al. Crețu, Screciu; Gustavo (Nistor 46; Baiaram 67), Vînă, Ivan; Koljic
Romanian Liga I
Care va fi primul meci din România care va beneficia de arbitraj video! Anunțul lui Răzvan Burleanu
IERI LA 04:36
Romanian Liga I
Reghecampf, dorit de echipe din zona arabă! Care e situația antrenorului de la Universitatea Craiova
17/05/2022 LA 18:01