Conducătorii cluburilor din Liga 1 au intrat în camera VAR din sediul CCA și au asistat în timp real la analizarea mai multor situații de joc de către arbitrii aflați în pregătire, s-au familiarizat cu procedura de intervenție și au primit răspuns la toate curiozitățile.
Întâlnirea s-a mutat apoi în sala "Nicolae Dobrin", unde liderul proiectului VAR, Alexandru Deaconu, le-a explicat în detaliu participanților situațiile în care poate interveni VAR. Acesta le-a arătat exemple și dialoguri între arbitri VAR și ”central” din diferite competiții și a oferit cele mai noi informații despre viitoarele etape din pregătirea arbitrilor, a informat Federația Română de Fotbal.
Romanian Liga I
Deian Sorescu a plecat de la Dinamo! Clubul a acceptat oferta venită pentru jucător
ACUM 12 ORE
https://i.eurosport.com/2021/12/16/3272806.jpg
"Suntem în grafic să terminăm pregătirea arbitrilor la mijlocul lunii iunie, așa cum era planificat, astfel că, începând din iulie, odată cu startul noului sezon, vom putea organiza meciuri cu sistem VAR", a punctat Alexandru Deaconu.

Conducătorii din Liga 1 au vorbit despre sistemul VAR

"A fost interesant, mai ales căam avut două sesiuni. O discuție despre camera VAR a fost direct în camera tehnică și am văzut exact despre ce este vorba. A doua parte a fost o discuție de prezentare a sistemului în totalitatea lui, cu etapele de pregătire ale arbitrilor. Evident că benefiicile sunt de atât timp cerute, eliminarea greșelilor cât mai mult posibil din arbitraj. Am văzut și azi câteva exemplificări, sunt situații judecate la limită și atunci probabil că în prima parte a implementării sistemului vor mai exista încă discuții",
Romanian Liga I
Rapid București și CFR Cluj au punctat cu noi achiziții pe piața transferurilor
ACUM 15 ORE
Romanian Liga I
Dinamo a anunțat azi încă două achiziții! Un portar crescut de PSG vine în Ștefan cel Mare
ACUM 15 ORE