Eduard Novak a explicat că MTS nu poate încasa bani din chiria arenei şi că pentru a face acest lucru este nevoie ca Stadionul Arcul de Triumf să fie transformat în Complex Sportiv Naţional. În acest sens, MTS are nevoie de o Hotărâre de Guvern.
"În momentul de faţă, Stadionul Arcul de Triumf este dat în această lună în administrarea Federaţiei Române de Rugby. Pentru că aveau nişte meciuri, aşa că le-am dat în folosinţă gratuită în luna noiembrie", a explicat Eduard Novak într-o conferință de presă.

Stadionul Arcul de Triumf ar urma să fie inclus în cadrul unui Complex Sportiv Național

Romanian Liga I
Transfer uriaș pentru FCSB: 3 milioane de euro! "Au bătut palma"
24/11/2022 LA 08:33
Apoi, ministrul a explicat de ce nu pot juca şi alte echipe acolo pentru moment. "Noi trebuie să facem un Centru Naţional Sportiv (n.r. - Complex Sportiv Naţional) acolo şi mai sunt una sau două semnături de luat. Pentru că noi prin MTS direct nu putem să dăm stadionul în chirie şi să încasăm bani. După aceea, putem da drumul la toate activităţile. Să avem şi Guvern pentru că de o lună şi ceva...", a afirmat ministrul.
În opinia sa, criza politică din România afectează şi sportul. "Toată stadioanele au fost făcute pentru sport, dar birocraţia, condiţiile politice şi cele de pandemie au dus aici. Din păcate, această criză politică are şi efecte asupra sportului", a menţionat el.
Ministrul a precizat că relaxarea din vară în contextul pandemiei de coronavirus a dus la situaţia actuală din România. El a precizat că atunci pe stadioane trebuia permis doar accesul spectatorilor vaccinaţi.
"Dacă se luau nişte decizii drastice în vară, adică dacă se punea accentul pe vaccinare atunci, cred că astăzi stăteam total diferit. Pentru că dacă ne uităm, alte state aici au făcut diferenţa. Au luat nişte decizii drastice, iar acum sunt mult în faţa noastră şi nu au această situaţie gravă. Nimeni nu credea în vară, când ne-am dat jos măştile, că vom ajunge azi aici. Cred că atunci când s-a făcut relaxarea trebuia menţionat clar, 'vrei în stadion?', 'bine, dar numai vaccinat'", a adăugat Eduard Novak.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Sursa: Agerpres
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Romanian Liga I
Ilie Dumitrescu, fermecat de un puști din Rapid - Farul: "E un jucător rar"
10/11/2022 LA 06:19
Romanian Liga I
Au mai rămas doi! "Finala" pentru postul de antrenor la FCSB
09/11/2022 LA 08:00