Steaua București este în continuare într-o situație juridică delicată. Echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei nu poate promova în Liga 1 până nu se desprinde de Ministerul Apărării, iar acest lucru creează o stare de tensiune între șefii grupării din Ghencea și FRF.
Steaua a terminat pe locul 4 în liga secundă și și-a manifestat public intenția de a participa la barajul pentru promovarea pe prima scenă, deși nu are drept de a juca în Liga 1. FRF a decis însă ca locul "militarilor" să fie luat de Concordia Chiajna, ocupanta locului 5 în Liga a 2-a. Astfel ilfovenii vor juca împotriva Chindiei Târgoviște, în dublă manșă, pentru accederea în primul eșalon.
Citește și:
Romanian Liga I
Dinamo București a anunțat primul transfer pentru Liga 2. "Nu mai vorbiți de faliment"
27/06/2022 LA 12:40

Steaua, mesaj tranșant către FRF, după ce Chiajna a fost desemnată să joace la baraj

Această decizie a creeat indignare în Ghencea, iar clubul a emis un comunicat dur la adresa FRF, prin care susține că dreptul de a participa la baraj i-a fost încălcat fără vreo bază regulamentară.
"Clubul Steaua București își exprimă indignarea față de decizia Federației Române de Fotbal, care a anunțat, printr-un comunicat pe site-ul www.frf.ro , că echipele participante la barajul pentru promovare în Liga 1 sunt echipele Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.
Considerăm că decizia Federației Române de Fotbal este nedreaptă față de clubul nostru, care a terminat play-off-ul Ligii a 2-a pe poziția a 4-a a clasamentului, câștigându-și astfel dreptul de a participa la barajul pentru promovarea în prima ligă, conform principiului meritului sportiv, reglementat și de articolul 70 din statutul Federației Române de Fotbal. (Art 70-Dreptul unui club de a participa la campionatele naționale depinde de meritul sportiv al acestuia).
Potrivit UEFA nu există nicio reglementare în regulamentele de licențiere, prin care este interzisă participarea cluburilor de drept public într-o competiție națională și internațională. Mai mult, Steaua București a depus în timp oportun dosarul complet de licențiere și considerăm că suntem printre puținele cluburi din România care beneficiază de o bază sportivă la cele mai înalte standarde.
Nu în ultimul rând, este curios cum Federația Română de Fotbal a ales să anunțe echipele participante la barajul de promovare în prima ligă, fără nicio înștiințare oficială prin care să argumenteze interzicerea dreptului echipei Steaua București de a evolua în partidele de baraj și credem că o asemenea decizie, care nemulțumește întreaga suflare stelistă, trebuia fundamentată pe baza regulamentelor în vigoare ale UEFA și FRF.
Clubul Steaua București așteaptă cu interes motivarea Federației Române de Fotbal prin care trebuie să ni se aducă la cunoștință care sunt regulamentele, aprobate și actualizate conform statutelor, care ne interzic disputarea meciurilor de baraj", s-a arătat în comunicatul emis de Steaua.
Așadar, între Steaua și FRF ar putea apărea un conflict de durată, iar cele două părți ar putea ajunge chiar la un proces din cauza acestei neînțelegeri.
Romanian Liga I
CFR Cluj, aproape de lovitura verii! Florin Niță ar urma să semneze gratis cu ardelenii
26/06/2022 LA 20:51
Romanian Liga I
Craiova a spulberat-o pe Bielefeld în primul amical al verii! Noua achiziție a oltenilor, în tribune
26/06/2022 LA 17:36