Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Adrian Mutu, primul transfer important la CFR

Cristian Mihală

Actualizat 02/02/2024 la 07:43 GMT+2

Știrile dimineții | Adrian Mutu a reușit primul transfer din postura de antrenor la CFR Cluj. Gruparea ardeleană a bătut palma cu Aly Abeid, fotbalist care intrase în ultimele 6 luni de contract cu UTA. Oficialii din Gruia încearcă acum să îi convingă pe omologii arădeni să accepte mutarea încă din această iarnă.

Adrian Mutu. Sursa: GSP.

Credit imagine: Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Aly Abeid, la CFR Cluj

Unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Mircea Rednic la UTA, Aly Abeid, va fi noul fotbalist al lui CFR, anunță Fanatik.
Adi Mutu și l-a dorit mult pe fundașul stânga și CFR a reușit să îl convingă să fotbalistul de 26 de ani din Mauritania să aleagă Gruia. Fost la Levante și Valenciennes, Abeid va veni pentru a-l înlocui în primul 11 pe veteranul Mario Camora, care anul acesta va împlini 38 de ani.
Teoretic, fotbalistul african va face joncțiunea cu lotul lui Mutu abia în vară, dar oficialii ardeleni fac toate eforturile pentru ca mutarea să aibă loc acum. Clujenii intenționează să îi plătească "Bătrânei Doamne" compensații de 100.000 de euro, astfel încât apărătorul să își ajute noua echipă din această iarnă.
CFR a mai realizat 5 mutări în această iarnă, toate anterioare numirii lui Mutu: Omar El Kaddouri, Alan Aussi, Peter Mamic, Kader Keita și Peter Michael.
350.000 de euro este cota lui Abeid, care a ajuns la UTA în 2002, după despărțirea de Valenciennes.

2. Botoșani, atac 100% argentinian

FC Botoşani a ajuns la o înţelegere cu atacantul argentinian Enzo Lopez, a anunţat, joi, clubul pe pagina sa de Facebook.
Jucătorul în vârstă de 25 de ani a jucat până acum la Deportivo Cuenca, în Seria A din Ecuador, echipă pentru care a evoluat în 26 de partide şi a înscris de 4 ori.
Lopez este al doilea atacant argentinian venit în această iarnă la FC Botoşani, după Juan Cruz Kaprof, care a evoluat până acum la formaţia Sarmiento Junin, din prima ligă din ţara sa.
FC Botoşani i-a mai transferat în această iarnă pe mijlocaşul defensiv Ioan Filip, pe mijlocaşul ofensiv Lorand Fulop şi pe fundaşul central Andrei Miron, toţi de la Universitatea Cluj, pe fundaşul Daniel Celea (Nea Salamina), pe mijlocaşul Zoran Mitrov (Petrolul Ploieşti), pe mijlocaşul Adrian Răuţu (Bucovina Rădăuţi).

3. Petrolul s-a despărțit de doi jucători

Petrolul Ploieşti a anunţat, joi, pe pagina sa de Facebook, că a ajuns la acorduri privind încetarea relaţiilor contractuale cu jucătorii Jefferson Nogueira Junior (30 ani) şi Ghiorghi Abuaşvili (20 ani).
Mijlocaşul brazilian Jefferson făcea parte din lotul echipei ploieştene din martie 2023, bifând 23 de apariţii în Superligă şi 3 prezenţe în Cupa României.
Mijlocaşul ofensiv georgian Abuaşvili a venit la Petrolul în august 2023 şi a jucat în 3 partide de campionat şi una de Cupa României, marcând un gol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo