Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Succesul lui Sepsi din Supercupă, analizat de presa maghiară. Jucătorul remarcat de Nemzeti Sport

Andrei Nicolae

Publicat 10/07/2022 la 13:36 GMT+3

Sepsi Sfântu Gheorghe a cucerit aseară Supercupa României în fața celor de la CFR Cluj, cu scorul de 2-1. Succesul care a adus al doilea trofeu în vitrina covăsnenilor a fost analizat și de publicația maghiară de la Nemzeti Sport, care a vorbit despre atmosfera din tribune și despre Roland Niczuly, portarul trupei lui Bergodi.

Sepsi Sf. Gheorghe, câștigătoarea Supercupei

Credit imagine: facebook

Câștigătoarea Cupei României pornea în partida de aseară cu a doua șansă, iar trofeul părea să se îndrepte către clujeni, după ce Alexandru Păun a deblocat tabela în al doilea minut al meciului. Sepsi a intrat în joc înainte de pauză, când Cosmin Matei a marcat golul de 1-1 cu un șut pe jos. Gruparea lui Cristiano Bergodi a dat lovitura în minutul 85, grație loviturii de cap a lui Mario Rondon care a întors scorul în favoarea covăsnenilor.
Succesul spectaculos al lui Sepsi a fost un subiect de discuție și în presa din Ungaria, mai exact în publicația Nemzeti Sport. Maghiarii au vorbit despre atmosfera din tribune creată de fanii covăsnenilor, care au făcut o deplasare lungă până în Arad:
"Limba maghiară s-a auzit în jurul stadionului inaugurat în urmă cu doi ani doi ani. Fanii celor de la Sepsi au venit la Arad cu autobuzul, trenul, avionul, mașina și inclusiv bicicleta, ultima variantă fiind aleasă de locuitorii din Salonta. După meci, galeria de la Sepsi a cântat Ria, Ria Ungaria și a intonat Imnul Secuiesc", a fost analiza vecinilor de la nord-vest.

Niczuly, variantă pentru Ungaria?

Presa maghiară a analizat și prestația din teren a jucătorilor lui Sepsi, iar cel remarcat a fost portarul Roland Niczuly, pe care îl vede în naționala Ungariei: "E singurul jucător de la Sepsi care poate fi considerat maghiar". Goalkeeper-ul trupei lui Bergodi a vorbit la sfârșitul sezonului trecut despre posibilitatea de a juca pentru reprezentativa maghiară, în cazul în care nu este convocat la naționala României:
"Consider că am făcut un sezon bun și nu am primit niciun semn de la naționala României. Prima opțiune este România, dar dacă ar veni un semn din partea Ungariei, nu o voi refuza. Dacă nu sunt dorit în țară, unde îmi doresc să ajung la națională, voi merge în altă parte", spunea Niczuly, după succesul lui Sepsi din Cupa României.
Sepsi Sfântu Gheorghe începe noul sezon de Liga 1 pe 15 iulie, într-un meci în fața Universității Craiova, pe stadionul Ion Oblemenco.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo