Toni Petrea nu va mai conduce FCSB, de pe margine, după eșecul cu Rapid, 0-2. În acest debut de sezon, vicecampioana a arătat mai rău ca niciodată, nereușind să câștige vreun meci. După egalul cu "U", din prima etapă, roș-albaștrii au pierdut cu Saburtalo Tbilisi, în Conference League, pentru ca apoi să se încline și în fața rivalilor din Giulești.
Încă de aseară tehnicianul a anunțat că ia în calcul să renunțe și, după o discuție decisivă cu oficialii, în această dimineață, s-a decis să se înceteze colaborarea.
"E ceva în... Se întâmplă ceva, e clar. Eu am discutat cu jucătorii, încercăm împreună nu neapărăt să găsim explicații, ci să vedem ce soluții avem.
Romanian Liga I
Suma primită de Laszlo Balint pentru a rezilia cu Universitatea Craiova. Rădoi semnează azi
ACUM 17 ORE
Nu am ce să le reproșez astăzi, dar poate că dorința și miza acestei partide ne-a cam timorat, în anumite momente. Voi discuta cu conducerea pentru că echipa nu funcționează, nu are rezultatele pe care le dorim", a declarat Toni Petrea, după meciul cu Rapid.
În această dimineață, conducerea clubului roș-albastru și tehnicianul s-au întâlnit și au convenit că lucrurile nu pot rămâne așa. Antrenorul s-a plâns de subțirimea lotului și lipsa transferurilor, astfel că s-a ajuns rapid la soluția încetării colaborării.
Cu toate că tehnicianul era văzut ideal de căte oficialii vicecampioanei, pentru că respecta la milimetru ordinele și nu venea cu idei care să deranjeze în alcătuirea primului "11", valoarea acestuia și-a spus cuvântul. Petrea nu a avut niciodată un CV de FCSB, probabil nici de Liga 1, iar acest lucru l-a ajuns din urmă într-un final.

Nicolae Dică, variantă pentru FCSB

Evident, pe banca FCSB-ului nu va fi numit un antrenor cu nume, pentru simplul motiv că nu se urmărește performanța, ci doar o marionetă care să execute ordinele conducerii.
Din acest punct de vedere, roș-albaștrii nu au avut nicio șansă în ultimii ani în fața CFR-ului, care a avut mereu un staff tehnic puternic.
Acum, prima soluție pentru vicecampioană e readucerea lui Nicolae Dică, un antrenor de tipul "Yes, sir!", care acceptă orice imixtiune a oficialilor în munca sa.
În vârstă de 42 de ani, Dică e liber de contract, după ce ultima oară el a fost secundul lui Rădoi la naționala României. Dică a mai antrenat FCSB în perioada 2017-2018, când nu a creat probleme conducerii.
În cazul în care fostul mijlocaș ofensiv nu va fi de acord cu revenirea, oficialii roș-albaștrilor vor trebui să găsească un alt antrenor dispus să fie A1 doar în acte. Misiunea nu e dificilă: dacă Toni Petrea a ajuns antrenor la FCSB, oricine poate fi adus pentru a executa ordinele din lojă.
Până la găsirea unui înlocuitor, de echipă se va ocupa Dacian Nastai, posesor de licență PRO. În fapt, echipa va fi antrenată de secundul Mihai Pintilii, dar care nu poate îndeplini rolul de A1, din cauza faptului că nu are încă licență.
Pentru FCSB urmează joi, de la ora 20:30, returul cu FC Saburtalo Tbilisi, pe care roș-albaștrii sunt obligați să-l câștige pentru a evita eliminarea din turul 2 preliminar al Conference League.
În a treia etapă a SuperLigii, vicecampioana României va primi vizita celor de la FC U Craiova, care în weekend i-au învins pe cei de la CFR Cluj, cu scorul de 3-1.
Romanian Liga I
Mirel Rădoi, cel mai mare salariu din istoria Craiovei! Cât va câștiga în Bănie
ACUM 20 ORE
Romanian Liga I
Petrolul o învinge pe "U" Cluj în duelul nou-promovatelor. Ploieștenii, prima victorie din sezon
05/08/2022 LA 17:54